Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Με αφορμή και την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη βδομάδα

Περιοδεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο πραγματοποίησε στις 26/9 κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσσό, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Βενιζέλειου (Γραφεία προσωπικού, προμηθειών, πληροφορικής, πρωτόκολλο, τεχνικές, αποθήκη υγειονομικού υλικού).

Οι εργαζόμενοι (70 από αυτούς εργάζονταν στα κτίρια του Πανεπιστημίου) ανέφεραν πως τις τρεις τελευταίες μέρες εργάζονται διασκορπισμένοι σε όλο νοσοκομείο, με μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού και των αρχείων των υπηρεσιών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου να έχουν καταστραφεί από τη φωτιά. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση όπου το νοσοκομείο στην ουσία δεν μπορεί να εκτελεί ολοκληρωμένα το ρόλο του, καθώς σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού συναντήθηκε με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ και τον υποδιοικητή του Βενιζέλειου, ζήτησε άμεση και ουσιαστική λύση για τη μεταφορά των υπηρεσιών πλησίον του νοσοκομείου, με ευθύνη της κυβέρνησης. Επιπλέον, ζήτησε άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος στο νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες από την καταστροφή του υλικού και του εξοπλισμού από την πυρκαγιά.

Τέλος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς επέτρεπε την αξιοποίηση κτιρίων του Πανεπιστημίου ακατάλληλων από κάθε άποψη (παλαιότητας κτιρίου, ασφάλειας, πυροπροστασίας, λειτουργικότητας κ.λπ.), τόσο για τη διαμονή των φοιτητών όσο και για τους εργαζόμενους και το αποθηκευμένο υλικό του Βενιζέλειου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Η έλλειψη χρηματοδότησης και εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου με χιλιάδες ασθενείς σε καθημερινή βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση της Υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που αποτελεί και την πρόθεση της κυβέρνησης, και χρειάζεται ο λαός να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία για ένα κρατικό, δωρεάν σύστημα Υγείας, που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αποτελούν περιουσία του λαού, έχουν μπει στο στόχαστρο για μεγάλη ιδιωτική επένδυση, με προκάλυμμα οι επενδυτές να αποδίδουν στο Πανεπιστήμιο ενοίκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ