Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ μιλά με κατοίκους της περιοχής
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ μιλά με κατοίκους της περιοχής
Στη περιοχή των Τζιτζιφιών, στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πολιτιστικό Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», περιόδευσε, χτες, κλιμάκιο της ΤΟ Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Νοτίου Τομέα, για να εξετάσει το μέγεθος των ζημιών της νεροποντής του διημέρου. Σπίτια, γκαράζ, αποθήκες και μαγαζιά πλημμύρισαν, μετά από μια δυνατή βροχή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε βασικές υποδομές. Ενας ένοικος πολυκατοικίας εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ το οποίο χάλασε λόγω της πλημμύρας.

Την οργή και την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων συσχέτισαν το γεγονός με τα έργα που γίνονται στην παραλία των Τζιτζιφιών και μίλησαν για ευθύνες του δήμου αλλά και της περιφέρειας, που αν και γνώριζαν για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, δεν πήραν κανένα μέτρο πρόληψης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως έλεγαν, πως δεν κατέφθασε κάποια υπηρεσία του δήμου ή της περιφέρειας για να βοηθήσει, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να κάνει πολλά καθώς μέσα στα νερά υπήρχε πετρέλαιο από τους καυστήρες πολυκατοικιών...

Τα πλημμυρικά φαινόμενα για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ, που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχειά του, το ΣΕΣ, δεν εντάσσουν και δεν εγκρίνουν τέτοια αναγκαία έργα που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια, αφού δεν είναι στις προτεραιότητές τους επειδή δεν αφήνουν μεγάλα, σίγουρα κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, δίπλα στο Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος»

Eurokinissi

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, δίπλα στο Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος»
Οι ΚΟΒ της Καλλιθέας του ΚΚΕ τάσσονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να απαιτήσει άμεση και πλήρη αποζημίωση και την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με το κόστος να βαρύνει τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, τα μονοπώλια και το κράτος τους, μέσα απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, φορολογώντας τους ομίλους και καταργώντας τις φοροαπαλλαγές τους.

Με οργάνωση στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές, να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής τους από την πολιτική που και χτες και σήμερα υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας, οι οποίοι εδώ και χρόνια αναδεικνύουν την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, θα πρωτοστατήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, για μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και θα αναδείξουν τα πραγματικά αίτια και τους ενόχους των καταστροφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ