Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή το «πόθεν έσχες»

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, θέμα που είχε προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και δικαστές. Ολοι οι υπόχρεοι θα αναγκαστούν να υποβάλουν εκ νέου ή απλώς να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που δήλωσαν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης με την εισηγητική έκθεση δίνει προθεσμίες για την υποβολή εκ νέου της δήλωσης από όσους έχουν αλλαγές και όσους (κυρίως δικαστές που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ) δεν είχαν υποβάλει.

Με το ν/σ εναρμονίζεται η διαδικασία με όσα ανέφερε η Ολομέλεια του Δικαστηρίου και τον έλεγχο «πόθεν έσχες» των δικαστών θα διενεργεί η Επιτροπή του άρθρου 3Α της Βουλής την Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστές, όπως προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ.

Ειδικά για τους ελέγχους του «πόθεν έσχες» των δικαστών, η 11μελής Επιτροπή που θα οριστεί θα έχει πρόεδρο προερχόμενο από τον δικαστικό κλάδο και συνολικά 6 δικαστές. Η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, που είναι το νέο πρόσωπο της Επιτροπής, θα είναι αρμόδια ως ελεγκτής και δημοσίων υπαλλήλων και θα αντικαταστήσει τον Συνήγορο του Πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ