Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει το «σκλαβοπάζαρο» που στήνουν εργοδότες του κλάδου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την πρακτική εργοδοτών, «οι οποίοι πατώντας πάνω στην ανάγκη των άνεργων συναδέλφων για δουλειά, τους στέλνουν μαζικά να εργαστούν ως μετανάστες σε χώρες της ΕΕ, σε άθλιες συνθήκες».

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καταγγέλλει τις εταιρείες «ANGELA BAU» και «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που «εκμεταλλεύονται τους εργάτες βάζοντάς τους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο σε οικοδομικά έργα στη Γερμανία», τους στοιβάζουν σε «τρώγλες» κατά τη διαμονή τους εκεί, τους αφήνουν απλήρωτους και τους οφείλουν «ατέλειωτες υπερωρίες και μεροκάματα».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να μην σκύψουν το κεφάλι και να υπερασπίσουν τη ζωή τους. «Με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες" και με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, το δυνάμωμα του Συνδικάτου μας, η όξυνση της ταξικής πάλης προτάσσοντας τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες απέναντι στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών - κατασκευαστικών ομίλων, ο δρόμος της σύγκρουσης με την ΕΕ, την κυβέρνηση και την εργοδοσία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ