Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «VODAFONE»
Νέα κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στην «Vodafone», δίνοντας συνέχεια στην κινητοποίηση της προηγούμενης βδομάδας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect» και λοιπών θυγατρικών, ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή 9 ωρών εργασίας. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έγιναν συγκεντρώσεις σε κτίρια της εταιρείας.

Το Σωματείο απαιτεί από την εργοδοσία «να πάρει πίσω τις συμβάσεις για το 9ωρο» και στηρίζει τους εργαζόμενους «που έχουν κάνει το βήμα και δεν υπογράφουν τις μετατροπές των συμβάσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δεχτούν να νομιμοποιήσουν με την υπογραφή τους και τη στάση τους την προσπάθεια της "Vodafone" να κάνει νόμιμα αυτό που τόσα χρόνια κάνει παράνομα».

Χτες ήταν η πρώτη μέρα που η εργοδοσία θα επιχειρούσε να εφαρμόσει το μέτρο, ωστόσο το «πάγωσε» προσωρινά. Βασικός λόγος είναι η στάση πολλών εργαζομένων που δεν υπέγραψαν τις μετατροπές των συμβάσεών τους.

Σε ό,τι αφορά δε την κυβέρνηση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πράξη στηρίζει την εργοδοσία, το χτύπημα του 8ώρου, καθώς το μόνο που ζητά το υπουργείο Εργασίας από την εργοδοσία είναι... να διαβουλευτεί με εκπροσώπους των εργαζομένων για να το εφαρμόσει!

Οχι μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων της «Wind»

Να μην υπάρξει καμιά μεταβολή σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί μεταξύ άλλων από την εργοδοσία το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην «Wind».

Σε ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι η διοίκηση της «Wind» προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων και διευθύνσεων με διαφορετικές λειτουργίες και αντικείμενο, καταγγέλλονται αδήλωτες υπερωρίες, επέκταση του ωραρίου, εντατικοποίηση του ωραρίου κ.ά.

Το Σωματείο κάλεσε εργαζόμενους στα τμήματα που εμπλέκονται στη συγχώνευση και συζήτησαν, αποφασίζοντας να ζητήσουν από τη διοίκηση της εταιρείας να δεσμευτεί γραπτώς πως δεν θα υπάρξει καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, την κατοχύρωση του stand by όπως προβλεπόταν από την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση και να μη γίνει καμιά απόλυση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική η συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη βραδινή βάρδια (2024-04-03 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις! (2022-05-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (2019-04-16 00:00:00.0)
Απαντούν αγωνιστικά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών (2018-12-07 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου (2018-09-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου (2018-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ