Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η νέα δίκη σε βάρος των 35 συνδικαλιστών

Σε συγκέντρωση καλούν συνδικάτα, στις 9 μ.μ., στα δικαστήρια Ευελπίδων

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους 35 συνδικαλιστές που δικάζονται για μια ακόμα φορά, σήμερα Τρίτη, απαιτεί το ΠΑΜΕ.

Συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9), στις 9 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει ότι διώκονται πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων «για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ (...) Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ».

Και η δίκη αυτή, υπογραμμίζει, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στόχο έχει «να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το "θεάρεστο" έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνο που επειδή τα καρότα τελειώνουν, όσο περνά ο καιρός κραδαίνει ολοένα και πιο απειλητικά το μαστίγιο».

Την καταδίκη τους ενάντια σε αυτήν τη νέα επίθεση στα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα εκφράζουν με ανακοινώσεις τους πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μεταξύ αυτών: Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Λάρισας, Σάμου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Αττικής κ.ά.

Αθώοι κρίθηκαν συνδικαλιστές στους ΟΤΑ

Στο μεταξύ, αθώα κρίθηκαν στη νέα δίκη που έγινε χτες τα μέλη της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δικάζονταν επειδή «υπερασπίστηκαν στις περσινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Πρόκειται βέβαια για μια ακόμα δίκη, που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αποτελεί μέρος της επιχείρησης τρομοκράτησης των εργαζομένων, της έντασης της κρατικής καταστολής, προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ