Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «VODAFONE»
Στάση εργασίας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

Τρίωρη στάση εργασίας στη «Vodafone» πραγματοποίησαν χτες το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect», ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή 9 ωρών εργασίας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έγιναν συγκεντρώσεις σε όλα τα κτίρια της «Vodafone» και ενημερώσεις από το ΣΕΤΗΠ και το επιχειρησιακό σωματείο.

Συνέχεια στο ζήτημα αυτό θα δοθεί στην τριμερή συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 27/9 στο υπουργείο Εργασίας. Με ευθύνη του υπουργείου η τριμερής ορίστηκε καθυστερημένα, παρότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν, μαζί με την προσπάθεια για κατάργηση του 8ωρου, απολύσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα. Στη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρξει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Επίσης την Πέμπτη 27/9 το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone», «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 5.30 μ.μ., στο Press Room στου Ρέντη.

Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στη «Vodafone» εκφράζει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «Wind», σημειώνοντας ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία της «Vodafone» για να καταργήσει το 8ωρο είναι παρόμοια με αυτά της «Wind» για να «διαφημίσει τον δικό της τρόπο εφαρμογής της "διευθέτησης" του χρόνου εργασίας, του Flexywork».

Ακόμα, ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν βγάλει το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ, η ΠΕΤ - ΟΤΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ