Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ «ATHENS LEDRA»
Συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά

Η νέα εργοδοσία αφήνει εκτός τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, αλλά η κυβέρνηση μιλάει για... «αχτίδα φωτός»!

Από τη χτεσινή συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χτες εργαζόμενοι από το πρώην ξενοδοχείο «Athens Ledra», το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει μπει ξανά σε λειτουργία ως «Grand Hyatt».

Η κινητοποίηση έγινε την ώρα τριμερούς συνάντησης, που ορίστηκε μετά από αίτημα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Οι εργαζόμενοι, που βρέθηκαν «στον αέρα» τον Ιούνη του 2016, όταν η τότε εργοδοσία έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στο ξενοδοχείο, συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου για δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι νέοι εργοδότες έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις αφήνοντας εκτός δουλειάς τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Παράλληλα, παρά τις διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης εργαζόμενοι αναφέρουν πως καλούνται να δουλέψουν ως «έξτρα» με μεροκάματα πείνας.

Με τις πλάτες της κυβέρνησης η εργοδοτική κοροϊδία

«Εχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, οι εταιρείες "Hyatt", "Hines", Δασκαλαντωνάκη ανακοίνωσαν γραπτώς ότι δέχονται να προσλάβουν ελάχιστους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και μάλιστα χωρίς να αναφέρουν με τι όρους, τι είδους συμβάσεις και πότε ακριβώς, θέλοντας στην ουσία να πατήσουν στη μεγάλη δυσκολία επιβίωσης που έχουν οι οικογένειες των εργαζομένων, να διαμορφώσουν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες για να κερδίσουν χρόνο μπροστά στο άνοιγμα του ξενοδοχείου που τόσο έχουν διαφημίσει», αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Στην κατεύθυνση αυτή, επανέλαβαν χτες υποσχέσεις για «κάποιες» προσλήψεις τον προσεχή Δεκέμβρη (!), όταν μέχρι πρότινος υπόσχονταν δουλειά από Σεπτέμβρη. Παράλληλα, οι εργοδότες της διαχειρίστριας εταιρείας (όμιλος Δασκαλαντωνάκη) «κρύβονται» πίσω από την επιχείρηση που έχει την ιδιοκτησία του ακινήτου («Hines»), προσπαθώντας να κάνουν τους εργαζόμενους «μπαλάκι» από τον έναν στον άλλο.

Την ίδια στιγμή, ο γγ του υπουργείου διέκρινε στην παραπάνω κοροϊδία μια «αχτίδα φωτός» (!), ώστε να υπάρξει... συνεννόηση ανάμεσα στην εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Τόνισε πως είναι πρόκληση η εργοδοσία να μην προχωρά στις προσλήψεις των εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους μετρούν χρόνια στη δουλειά και γνωρίζουν το ξενοδοχείο μέχρι την τελευταία γωνία του. Ξεκαθάρισε πως ο αγώνας δεν σταματά, ενώ τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επαναφέρει το θέμα και στη Βουλή.

«Είναι καθαρό σε όλους τους εργαζόμενους ότι η επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη δουλειά έχει να κάνει με τα συλλογικά συμφέροντα όλων των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και όχι μόνο. Ξέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου την επιστροφή τους στη δουλειά, γιατί αυτό θα αποτελέσει μια νίκη όλων των εργαζομένων του κλάδου», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο και στέλνει μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση: «Θα μας βρουν για άλλη μια φορά μπροστά τους. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την οργάνωση στα συνδικάτα, θα δώσουμε αγωνιστική συνέχεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν πίσω οι άδικες και εκδικητικές - τρομοκρατικές απολύσεις (2023-12-21 00:00:00.0)
Κάθε απόλυση συνδικαλιστή είναι «αιτία πολέμου» (2019-09-04 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την ανάκληση απολύσεων στη «Neurosoft» (2019-07-09 00:00:00.0)
Παλεύουν για τη δουλειά τους, κόντρα στα σχέδια των εργοδοτών και την κυβερνητική κοροϊδία (2017-11-16 00:00:00.0)
Οι μεγαλοξενοδόχοι τσακίζουν τους εργαζόμενους (2013-01-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ