Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»
Παλεύουν για τη δουλειά τους, κόντρα στα σχέδια των εργοδοτών και την κυβερνητική κοροϊδία

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το ξενοδοχείο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το ξενοδοχείο
Μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση πως δεν θα «ξεμπερδέψουν» εύκολα με το δικαίωμά τους στη δουλειά, έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra». Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου κατέθεσαν αίτημα για τριμερή συνάντηση.

Στο πλευρό του επιχειρησιακού σωματείου και των εργαζομένων βρέθηκε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Δυο χρόνια μας έχουν στην κοροϊδία, κυβέρνηση μαζί με την εργοδοσία». Με το σύνθημά τους οι εργαζόμενοι, που βρέθηκαν «στον αέρα», απλήρωτοι και χωρίς καμία απάντηση για το μέλλον των θέσεων εργασίας τους, όταν η επιχείρηση προχώρησε σε παύση λειτουργίας τον Ιούνη του 2016, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα.

Από τη μια, παλιοί και νέοι εργοδότες παραμένουν άφαντοι στο κάλεσμα του σωματείου για συνάντηση, αποφεύγοντας ακόμα και να συζητήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ετσι και χτες, η πόρτα του ξενοδοχείου παρέμεινε κλειστή για τους εργαζόμενους, από τον κόπο των οποίων λειτουργούσε. Από την άλλη, η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις και «συμπάθεια», που δεν συνοδεύονται από την παραμικρή προσπάθεια να ανακουφιστούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, να ανοίξουν οι εργοδότες τα χαρτιά τους και να δεσμευτούν για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά.

«Το ξενοδοχείο χωρίς τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να ανοίξει!»

Και ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν ξεκρέμαστοι, οι νέοι ιδιοκτήτες, που απέκτησαν το ξενοδοχείο μέσω πλειστηριασμού, έχουν ήδη βάλει μπρος ετοιμασίες για την επαναλειτουργία του. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της «Hyatt», με διαχειριστή τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, ενώ στο κτίριο γίνονται εργασίες ανακαίνισης.

«Το ξενοδοχείο χωρίς τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να ανοίξει», ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι. «Εμάς που μας θεωρούσαν τελειωμένους, όχι μόνο δεν σκύψαμε το κεφάλι, αλλά είμαστε και σήμερα εδώ», υπενθύμισαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου. Τόνισαν πως θα συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν βαδίσει μέχρι σήμερα, οργανώνοντας ακόμα και την καθημερινή παρουσία τους έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας (2019-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεζούμισμα των εργαζομένων (2017-12-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν σταθερά στο δρόμο του αγώνα (2017-04-07 00:00:00.0)
Οι μεγαλοξενοδόχοι τσακίζουν τους εργαζόμενους (2013-01-04 00:00:00.0)
Η «ανταγωνιστικότητα» ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία (2009-10-08 00:00:00.0)
Μακρύ χέρι της εργοδοσίας στην προώθηση των αντεργατικών σχεδίων (2009-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ