Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Δικαστική απόφαση που εξυπηρετεί την εργοδοσία και τους ανθρώπους της

Σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 1/10 καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Με μια απόφαση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκφυλισμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), η Δικαιοσύνη απέρριψε τη συμμετοχή των 6 εκλεγμένων αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία», στο συνέδριο του ΕΚΚ.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, με πρόσχημα τη μη αιτιολογημένη παράταση των εκλογών κατά μία μέρα (όπου ψήφισαν πάνω από 60 εργαζόμενοι), απαγόρευσε τη συμμετοχή και στους 4 αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν τις 2 πρώτες μέρες των εκλογών από 164 ψηφίσαντες.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις έξω από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 1/10, στις 5 μ.μ., οπότε έχει οριστεί ως πρώτη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Θέλουν να τιμωρήσουν τους εργαζόμενους που τους γύρισαν την πλάτη...

Με ανακοίνωσή του για τη δικαστική απόφαση, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει: «Πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετεί την απαίτηση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να μην υπάρχει παρουσία των ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του ΕΚΚ (...) Να μην υπάρχει δυνατότητα να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και ο ρόλος τους στο εργατικό κίνημα, μέσα στα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία. Παράλληλα, απορρίπτουν το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για πρόσβαση στα πρακτικά αρχαιρεσιών των υπόλοιπων σωματείων στα οποία έχει διαπιστωθεί πλήθος μεθόδων νοθείας».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης τις μηνύσεις σε βάρος 15 συνδικαλιστών εργαζομένων, συνταξιούχων, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της.

Και υπογραμμίζει: «Εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με όπλο και την αστική Δικαιοσύνη θέλουν να τιμωρήσουν τους εργαζόμενους που τους γύρισαν την πλάτη, που αποφάσισαν να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, που αποφάσισαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις που οργανώνουν την πάλη τους με διεκδικήσεις για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών. Είναι λογικό άνθρωποι που είναι περισσότερο γνωστοί στους μεγαλοεργοδότες και άγνωστοι στους εργαζόμενους, που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στους χώρους δουλειάς, που υπονόμευσαν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις, που εφάρμοσαν τα μνημόνια στους τόπους δουλειάς στην Πιερία, να τρέμουν την παρουσία συνδικάτων που ξέρουν να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι και στην Πιερία για να δουν μια άσπρη μέρα, για να ζήσουν μια ζωή με δικαιώματα και κατακτήσεις, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες πρέπει να απαλλαγούν από τους ανθρώπους των "αφεντικών" τους στα συνδικάτα τους», καταλήγει. «Το νόθο συνέδριο που επιδιώκουν από κοινού με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους πρέπει να πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι στην Κατερίνη να μη δεχτούν ένα ακόμα νόθο συνέδριο χωρίς τη συμμετοχή των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων του ΣΙΥΝΠ "Η Πρωτοπορία", χωρίς τον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων - φαντασμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ