Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Να μην αποδεχθούν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που θέλει να εφαρμόσει για ακόμα μια φορά η διεύθυνση της «Χαλυβουργικής» καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Η εργοδοσία έχει καλέσει σήμερα σε διαβούλευση το επιχειρησιακό σωματείο και μετά έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση. Στο μεταξύ, έχει ήδη αποφασιστεί η κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη (9 π.μ. έως 11 π.μ.), με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού στο ύψος του εργοστασίου.

Η εκ περιτροπής εργασία αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών μέτρων που έχει εφαρμόσει η εργοδοσία τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική» από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν συρρικνωθεί μέσω απολύσεων που γίνονται με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου», ενώ έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους. Η διαθεσιμότητα και η εκ περιτροπής εργασία διαδέχονται η μια την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη Ιούνη τελείωσε η τρίμηνη διαθεσιμότητα, που είχε επιβληθεί για πέμπτη φορά, μεσολάβησαν ένας μήνας δουλειάς και οι ετήσιες άδειες των εργαζομένων, και σήμερα η εργοδοσία σχεδιάζει να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση «να απαιτήσουμε να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στόχο θα έχουν την αποτροπή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και να έχουν και αιτήματα που θα αφορούν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής για εμάς τους εργαζομένους (...) Δεν είμαστε μόνοι εμείς που έχουμε σοβαρά προβλήματα στην εργασία μας αλλά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στο χώρο του μετάλλου, όπως στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Πρέπει να βρεθούμε σε κοινούς ταξικούς αγώνες (...) Να συμπορευτούμε με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, να βάλουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΕΔΑ, που θα μας καλέσουν για μια ακόμα φορά να κάνουμε σημαία τα αιτήματα των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ