Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για τις συνθήκες δουλειάς στον όμιλο ΟΤΕ

Τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο δουλειάς είναι στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο το πρωί οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον όμιλο ΟΤΕ, στο κτίριο του Κεραμεικού (8 π.μ. - 10 π.μ.). Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου, «σε κάθε κτίριο της εταιρείας, ανεξαρτήτως μισθού - σύμβασης - έργου», επισημαίνεται στο κάλεσμα.

Στην Καλλιθέα οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με χαμηλά ταβάνια, έντονο θόρυβο, απουσία χώρων ανάπαυσης, κλειστές εξόδους κινδύνου, γραφεία κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. Στην οδό Αθηνάς μικροί χώροι, θόρυβος, μπαταρίες και άλλα υλικά στο κτίριο ακατάλληλα για την υγεία των εργαζομένων. Στον Αγιο Στέφανο το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο, εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει μπει ούτε καρφί, σημειώνεται. «Σε κάθε κτίριο, σε κάθε έργο, πίεση - εντατικοποίηση για να πιαστούν οι στόχοι και τα νούμερα με το μικρότερο δυνατό "λειτουργικό κόστος". Και ο κατάλογος συνεχίζεται».

Το συνδικάτο αναδεικνύει τις επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν σε αυτές τις συνθήκες δουλειάς: «Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, αυχενικά, τενοντίτιδα, μυοσκελετικά, προβλήματα ακοής και φωνητικών χορδών με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του συναδέλφου από το κτίριο του Κεραμεικού που εδώ και 9 μήνες η διοίκηση τον κοροϊδεύει και αρνείται με διάφορες προφάσεις να του αλλάξει έργο».

Το Συνδικάτο απαιτεί συντήρηση κεντρικών συστημάτων κλιματισμού - εξαερισμού. Μείωση χρήσης συνθετικών προϊόντων (γραφεία - πλαστικά διαχωριστικά). Αποφυγή χρήσης χημικών καθαριστικών. Ποσοτική και ποιοτική εκτίμηση των βλαπτικών παραγόντων του περιβάλλοντος εργασίας. Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια και στην υλοποίηση της γραπτής εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ