Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να μπει τέρμα στην ομηρία τους απαιτούν οι εργαζόμενοι

Να μπει τέρμα στην ομηρία των εργαζομένων που βρίσκονται «στον αέρα» κάθε φορά που αλλάζει ο εργολάβος στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ), απαιτεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Το σωματείο ζητά την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Ηρακλείου - Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) - Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), προκειμένου να συμπεριλάβει την υποχρεωτική μεταβίβαση του προσωπικού του ΚΔΑΥ στον εργολάβο - διαχειριστή που αναλαμβάνει κάθε φορά τη λειτουργία του.

Αντιπροσωπεία της Ενωσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν αυτό το αίτημα στον δήμαρχο, Β. Λαμπρινό, σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ενώ αντίστοιχη συνάντηση είχε προηγηθεί στις 28/9 με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, Χ. Μαμουλάκη.

Ζητάνε να προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση η υποχρέωση του εκάστοτε εργολάβου να διατηρεί στις θέσεις εργασίας «το σύνολο του προσωπικού» και η μεταβίβαση των εργαζομένων από τον έναν εργοδότη στον άλλο να γίνεται «με τη διατήρηση των έως τότε κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων (μισθός, άδειες, επιδόματα, ωράριο κ.ά.)».

Στο ενδεχόμενο εργασιών εκσυχρονισμού ή ανακαίνισης του ΚΔΑΥ «τέτοια που να απαιτείται η διακοπή της λειτουργίας του», να προβλέπεται με ευθύνη των αρμόδιων αρχών ότι το προσωπικό διατηρεί «πλήρη και στο ακέραιο τα μισθολογικά και εργασιακά του δικαιώματα καθ' όλη τη διάρκεια μη λειτουργίας ή υπολειτουργίας του ΚΔΑΥ και επανέρχεται στις θέσεις εργασίας του, αυτοδικαίως, με το πέρας των εργασιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ