Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για το θάνατο της νέας εργαζόμενης

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νέας εργαζόμενης, η οποία κατέληξε την περασμένη Τετάρτη έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε στο χώρο δουλειάς της, εκφράζει το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων. Η εργαζόμενη ήταν σπουδάστρια δημόσιου ΙΕΚ και έκανε την πρακτική της σε ξενοδοχείο στην περιοχή Σταυρού Ακρωτηρίου Χανίων. Στις 20/9 είχε βρεθεί αναίσθητη σε ανελκυστήρα ξενοδοχείου και είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύτηκε για 13 μέρες στη ΜΕΘ πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Με παρέμβαση που έκανε την Πέμπτη στην Υγειονομική και Τεχνική Επιθεώρηση το Σωματείο κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν φως στις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Με αφορμή το εργατικό δυστύχημα, επισημαίνει την εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουν οι νέοι που δουλεύουν με το καθεστώς της πρακτικής άσκησης. «Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης γίνεται πρόσχημα για την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και των υπόλοιπων εργαζομένων και των ίδιων των μαθητών», σημειώνει.

Τη θλίψη και την οργή του για το θάνατο της 20χρονης εκφράζει και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων της ΟΓΕ και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν σε βάθος τις αιτίες του εργατικού δυστυχήματος.

Περιστατικό ξυλοδαρμού στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, 17χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Σταλίδα Ηρακλείου ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο χώρο δουλειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις δράστες που αναζητούνταν από την αστυνομία φέρεται να είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Προσωπικού του ξενοδοχείου. Ο νέος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει τόσο το θάνατο της σπουδάστριας όσο και τον ξυλοδαρμό του ανήλικου εργαζόμενου. Καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τα δύο περιστατικά σε οργάνωση και διεκδίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ