Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του ΚΚΕ σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Σκιάθου

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 4/10, τις πλημμυρόπληκτες περιοχές στη Σκιάθο (Αγία Παρασκευή, Τρούλος, Κουκουναριές). Εκεί διαπιστώθηκε πως οι ζημιές είναι σημαντικές, ιδιαίτερα στην Αγία Παρασκευή, όπου πλημμύρισαν ενοικιαζόμενα δωμάτια, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Στις συζητήσεις που είχαν κάτοικοι της περιοχής με τα μέλη του κλιμακίου του Κόμματος, επεσήμαναν ότι η αιτία του κακού - που είναι επαναλαμβανόμενο, καθώς πλημμύρες στα ίδια σημεία έχουν γίνει κι άλλες στο παρελθόν - βρίσκεται στην έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ενώ καταγγέλθηκε και η απουσία των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Σκιάθου τις ώρες της καταστροφής, αλλά και αργότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν από 5 χρόνια, δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί, ενώ δεν γίνονται ούτε οι αναγκαίοι καθαρισμοί και οι διευθετήσεις στους χειμάρρους και στα κανάλια που υπάρχουν στην περιοχή. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, έχουν γίνει και παρεμβάσεις ιδιωτών, που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο διόδων και διεξόδων για τα νερά της βροχής.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι δεν είναι η «κακιά η ώρα» που ευθύνεται για το κακό που βρήκε τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά φταίχτης είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση, η οποία δεν προχωράει στην κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, θεωρώντας τα «μη ανταποδοτικά».

Τόνισαν ότι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο δήμος πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση τόσο των άμεσων προβλημάτων των πλημμυρόπληκτων όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα κάνει τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ