Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αφιέρωμα στον συνθέτη της Αντίστασης, Αλέκο Ξένο

Την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 19.30 (ώρα προσέλευσης 19.00), στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία κλασικής μουσικής, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος. Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί και έναν φόρο τιμής στον σπουδαίο Ελληνα συνθέτη Αλέκο Ξένο, που αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση.

Στη συναυλία της Τετάρτης θα παρουσιαστούν έργα των Αλέκου Ξένου και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Τα έργα θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κολοβού.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα κάνει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συναυλία, που θα αποτελείται από δύο μέρη, θα ακουστούν τα έργα:

Αλέκος Ξένος (1912 - 1955): «Κύπρος Ελλάδα μας», συμφωνικό ποίημα (1964). «Ο Διγενής δεν Πέθανε», συμφωνικό ποίημα (1952), αφιερωμένο στον εκτελεσμένο κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη.

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770 - 1827): Συμφωνία αρ. 5, σε ντο ελ., έργο 67 Ι. Allegro con brio ΙΙ. Andante con moto ΙΙΙ. Allegro IV. Allegro.

Επίσης, για τη συγκεκριμένη συναυλία, ο συνθέτης, μαέστρος και ενορχηστρωτής Σπύρος Μαυρόπουλος ενορχήστρωσε για μεγάλη ορχήστρα τη «Διεθνή», η οποία θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

  • Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ