Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις στα σχολεία

Με πανεκπαιδευτική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη απαντούν την ερχόμενη βδομάδα εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς στην πολιτική που έχει καταδικάσει σχολεία σε υπολειτουργία, καθώς συνεχίζονται οι ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Η κατάσταση πλέον σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις τοποθετήσεις πολλών αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ετσι και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας με αιτήματα την κάλυψη όλων των κενών διδακτικού προσωπικού στα σχολεία, άμεση αποστολή των βιβλίων και αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για εκείνη τη μέρα τρίωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των καθηγητών του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ενώ συμμετέχουν τα ΔΣ των διδασκαλικών συλλόγων.

Την ίδια μέρα, στις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη φορείς του νομού καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης, με αιχμή αυτό της έλλειψης σχολικής στέγης. Ανάμεσα στους φορείς που έλαβαν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είναι η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ν. Θεσσαλονίκης, Διδασκαλικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Συκεών, ο Δήμος Ευόσμου και ο Δήμος Αμπελοκήπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ