Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμός στον Κορινθιακό

Μνήμες του Σεπτέμβρη του 1999 «ξύπνησε» χτες το απόγευμα ο Εγκέλαδος, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Οι δύο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στις 4.33' μ.μ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο και συγκεκριμένα ανάμεσα στις Αλκυονίδες και το Αλεποχώρι. Σύμφωνα όμως με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ.

Οι σεισμικές αυτές δονήσεις, καθώς και αρκετοί ακόμη μετασεισμοί που ακολούθησαν, έγιναν αισθητοί, τόσο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όσο και στην Κόρινθο, αλλά και σε άλλες περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν κάποιες καταστροφές.

Οι επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, με τους οποίους επικοινώνησε ο «Ρ» χτες το απόγευμα, δήλωσαν ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πάντως, μελετούν ιδιαίτερα το φαινόμενο, καθώς το επίκεντρο βρίσκεται πολύ κοντά στις Αλκυονίδες, που είχαν δώσει το 1981 σεισμό 6,8 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ