Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Θα συνεχίσει το «θετικό έργο»!

Ανέλαβε ...δράση ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης για να συνεχίσει το ...κυβερνητικό έργο «στο χώρο της ναυτιλίας», που μεταφράζεται σε εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων και ήδη το «έργο» αυτό, μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει στοιχίσει 100 ανθρώπινες ζωές και μιλάμε για τους 81 νεκρούς του «ΣΑΜΙΝΑ», τους 3 νεκρούς στα ακτοπλοϊκά πλοία και 10 μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι τελευταίοι 5 νεκροί της Ζώνης θάφτηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ετσι, χτες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, ο υπουργός φρόντισε να σβήσει κάθε αυταπάτη ότι με την αλλαγή προσώπου στην καρέκλα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μπορεί να ωφεληθούν οι ναυτεργάτες ή οι εργατοτεχνίτες ή οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι νησιώτες, το επιβατικό κοινό!

Για να γίνει σαφέστερος, ανέφερε ότι λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λιμενικής Γραμματείας κ. Θωμόπουλο, ο οποίος συντονίζει τις διαδικασίες παράδοσης των λιμανιών της χώρας στο πιάτο των ιδιωτών, έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τις εφοπλιστικές ενώσεις, ενώ δεν είπε λέξη για τους ναυτεργάτες και έσπευσε να «ρίξει» τις ευθύνες για το έγκλημα που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Ζώνη στο υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Χημείο του Κράτους!

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από το «Ρ» γιατί θεωρεί «θετικό το έργο του προκατόχου του», όταν έχει πίσω του τόσους νεκρούς σε ενάμιση χρόνο, έδωσε την εξής άκρως κατατοπιστική και ...ξεκάθαρη απάντηση: «Το κυβερνητικό έργο είναι συμφωνημένο», «αυτό μας έδωσε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι κάτι αρνητικό», «το κρίνουν οι πολίτες, όχι μόνο κάθε 4 ή κάθε 3 χρόνια, αλλά το κρίνουν καθημερινά και τα συν του και τα πλην του, γιατί υπάρχουν και συν, υπάρχουν και πλην»...

Ειδικά για τη φονική έκρηξη στο «ΣΕΪΛΟΡ», όταν ρωτήθηκε αν θα αφαιρεθούν οι άδειες των χημικών Ναυτιλίας και των τεχνικών Ασφαλείας που κατηγορούνται για τη Ζώνη, απάντησε επί λέξει ότι: «Το θέμα του ατυχήματος(!) περισσότερο, σχεδόν, μάλλον 100% έχει σχέση με το υπουργείο Εργασίας ή με το Γενικό Χημείο του Κράτους και λιγότερο με το χώρο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας», όμως τα «μπάλωσε», λέγοντας ότι «ευθύνη αισθανόμαστε όλοι» και «εμείς θα συμβάλουμε σαν υπουργείο στην καλύτερη λειτουργία στα συστήματα ελέγχου». Ακόμα, σε ό,τι αφορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, «ξαναθυμήθηκε» τα «26 σημεία» που είχαν υποβάλει από κοινού σωματεία και Δήμος Περάματος για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της και δεσμεύτηκε να ...ασχοληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ