Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα

Η απεργία αυτή έφερε στο φως τα πολλαπλά προβλήματα του νοσοκομείου, που λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό και ελλιπή κονδύλια εξοπλισμού, λόγω περιορισμένων προϋπολογισμών, τονίζει ο Σύλλογος των γιατρών

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, ανέστειλαν, χτες, την απεργία διαρκείας οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΠΓΝΛ). Οι γιατροί - πανεπιστημιακοί και του ΕΣΥ - κατέληξαν σ' αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τους τις δεσμεύσεις των προέδρων του ΔΣ του νοσοκομείου, Γ. Μεσσήνη και του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας, Γ. Πάγκαλου, για ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων που είχαν προβάλει. Βεβαίως, χρειάστηκαν 10 μέρες απεργίας για να υπάρξουν κάποιες δεσμεύσεις - θα δοθούν 15 εκατ. δραχμές πρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη των εφημεριών μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ από 1 - 1 - 2002 το πρόγραμμα των εφημεριών θα καθορίζεται από τους διευθυντές των κλινικών και των εργαστηρίων - για αιτήματα που σχετίζονται με τη στοιχειώδη λειτουργία ενός νοσοκομείου, γεγονός που δείχνει ότι μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επισημαίνει το πρόγραμμα των εφημεριών που θα «καταρτιστεί από την 1.11.2001 μέχρι την 31.12.2001 είναι ελλιπές μεν, αλλά όχι επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών».

«Θεωρούμε ότι η απεργία αυτή έφερε στο φως τα πολλαπλά προβλήματα του ΠΠΓΝΛ», τονίζει ο Σύλλογος των γιατρών. «Το Νοσοκομείο μας, ενώ οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, ώστε να παρέχει στην περιοχή της Θεσσαλίας υπηρεσίες υγείας ανάλογες ενός τριτοβάθμιου και παράλληλα εκπαιδευτικού νοσοκομείου, αναγκάζεται να λειτουργεί με περιορισμένους προϋπολογισμούς, οι οποίοι μεταφράζονται κατ' αρχήν, σε ελλιπές προσωπικό, και ελλιπή κονδύλια εξοπλισμού»

«Οι γιατροί του ΠΠΓΝΛ, Πανεπιστημιακοί και γιατροί του ΕΣΥ, προσπαθούν καθημερινά, συχνά πέρα από τις αντοχές τους, να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας, περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν τις διακομιδές αρρώστων σε μεγάλα κέντρα της χώρας», υπογραμμίζει ο Σύλλογος και καταλήγει: «Επιθυμούμε να γίνει σαφές για άλλη μια φορά ότι η απεργία αυτή που σαν αφορμή είχε την περικοπή των εφημεριών, έχει αιτίες πολύ βαθύτερες. Η για πολλοστή φορά περικοπή των εφημεριών, αποτέλεσε για όλους το δείκτη της οικονομικής δυσπραγίας μέσα στην οποία καλούμαστε να δουλέψουμε. Τα αιτήματά μας δεν ήταν ποτέ οικονομικά, αν και οι γιατροί έχουν κάθε δικαίωμα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι να διαφωνούν για περικοπές των αποδοχών τους. Εν τούτοις, η απεργία μας είχε σαν αιτία την αγωνία μας για ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι επιθυμούμε, αλλά που προοδευτικά μοιάζουν όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθούν. Στην αγωνία μας αυτή θέλουμε να συμμετέχει και το κοινό της Θεσσαλίας, το οποίο θα πρέπει να γίνει ενεργός αρωγός στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτες εφημερίες εδώ και έξι μήνες (2021-11-17 00:00:00.0)
Προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ο αγώνας (2014-06-17 00:00:00.0)
Απεργούν οι γιατροί κάτω από τα οξυμένα προβλήματα (2014-06-14 00:00:00.0)
Εκτός εφημερίας η νευροχειρουργική κλινική (2013-08-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Θεσσαλία (2010-04-29 00:00:00.0)
Μαχητικός ξεσηκωμός και εκτός Αθήνας (1998-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ