Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Οχθης τάσσεται η υπουργός Δικαιοσύνης

Η κλοπή της παλαιστινιακής γης στη Δυτική Οχθη προκαλεί αντιδράσεις

Copyright 2017 The Associated

Η κλοπή της παλαιστινιακής γης στη Δυτική Οχθη προκαλεί αντιδράσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Υπέρ της προσάρτησης μεγάλου μέρους των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης στο Ισραήλ τάχθηκε ανοιχτά χτες η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης, Αγελέτ Σακέντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό συντηρητικό πολιτικό περιοδικό «The Atlantic».

Η Σακέντ υποστήριξε ότι «είναι αδύνατον να αγνοήσει κανείς τις διεργασίες που διαδραματίζονται στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος» στις ΗΠΑ, παρατηρώντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα γίνεται «ολοένα και λιγότερο σιωνιστικό». Ζήτησε ανοιχτά την προσάρτηση της περιοχής C της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, που είναι υπό τον έλεγχο των ισραηλινών κατοχικών αρχών, λέγοντας πως «σίγουρα» θα μπορούσαν «να απορροφηθούν 100.000 Παλαιστίνιοι». Υποστήριξε ότι η δημόσια υποστήριξη στο σχέδιο αυτό θα αυξηθεί βαθμηδόν και ότι ο κόσμος «βλέπει τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και συνειδητοποιεί πως αυτό θα μπορούσε στα αλήθεια να συμβεί». Παραδέχτηκε ότι τυχόν προσάρτηση της Δυτικής Οχθης θα αύξανε την ένταση μεταξύ Ισραήλ - ΗΠΑ, ιδιαίτερα «εφόσον νικήσουν οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2020».

Παλαιστινιακές αντιδράσεις για την κράτηση της φοιτήτριας

Το ίδιο 24ωρο, το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ως «το ασχημότερο παράδειγμα πολιτικής τρομοκρατίας» την άρνηση των ισραηλινών αρχών να επιτρέψουν την είσοδο στο Ισραήλ της Λάρα Αλκασέμ, 22χρονης Αμερικανίδας φοιτήτριας παλαιστινιακής καταγωγής, που παραμένει κρατούμενη στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από τις 2 Οκτώβρη. Η Αλκασέμ, που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, είχε εξασφαλίσει κανονικά φοιτητική βίζα από το ισραηλινό προξενείο στο Μαϊάμι για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ