Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Εντείνονται οι εκβιασμοί σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων

Τη νέα κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα, αναφορικά με την άρση του απορρήτου των φορολογουμένων που διατηρούν χρέη προς τράπεζες, κρατικές επιχειρήσεις και την Τοπική Διοίκηση καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης είναι η «ένταση των εκβιασμών και πιέσεων προς τους αυτοαπασχολούμενους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «68% των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ και ο αριθμός (ξεπερνά το μισό εκατομμύριο) των αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, δείχνουν ότι είμαστε στην "πρώτη γραμμή πυρός" μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Φορτώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση της "δίκαιης ανάπτυξης" έχει φροντίσει για το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν "οφειλές" πάνω από 500 ευρώ να κινδυνεύουν από κατασχέσεις, τόσο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και "εις χείρας τρίτων" (π.χ. συντάξεων από ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.)».

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη, διεκδικώντας: Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Αμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Καμιά κατάσχεση 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο. Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τριήμερο δράσης απαντούν στη λεηλασία του εισοδήματος και στην κυβερνητική κοροϊδία (2022-09-21 00:00:00.0)
Με δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν «Κάτω οι φόροι - Κάτω οι κατασχέσεις» (2019-04-04 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα «κόκκινα» δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών (2016-10-07 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση από τους ΕΒΕ στις 10 Ιούνη (2015-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ