Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία, που κήρυξε το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας και η οποία ξεκίνησε χτες (είχαν προηγηθεί η 48ωρη απεργία στις 8/10 και 9/10 και οι προχθεσινές στάσεις εργασίας), οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απόφαση της Πρυτανείας να παραδώσει την καθαριότητα του Ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο, οδηγώντας στην απόλυση και των 30 σχεδόν εργαζομένων στην καθαριότητα των κτιρίων σε Βόλο και Λάρισα.

Οι καθαρίστριες διεκδικούν να αποσυρθεί άμεσα η προκήρυξη αναζήτησης εργολάβου και να υπάρξει δέσμευση για ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων από το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Απέναντί τους οι συμβασιούχοι καθαρίστριες έχουν:

-- Την κυβέρνηση, η οποία αβαντάρει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στα πανεπιστήμια, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, Αλ. Μεϊκόπουλου.

-- Την Πρυτανεία, η οποία έσπευσε να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη αναζήτησης εργολάβου, οδηγώντας στην ανεργία τις 30 συμβασιούχους καθαρίστριες, θέτοντας μάλιστα τον χαρακτηριστικό όρο για πρόσληψη από τον εργολάβο μόνο εργαζομένων που έχουν ηλικία κάτω των 25 ετών και είναι άγαμες! Κάτω από την επίμονη αγωνιστική πίεση των καθαριστριών, δεσμεύτηκαν ότι θα αποσύρουν αυτό τον απαράδεκτο όρο, χωρίς όμως να αποδεχτούν το αίτημα των εργαζομένων για απόσυρση της προκήρυξης.

-- Τον επίτροπο που υπογράφει τις συμβάσεις, ο οποίος σε χτεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους του σωματείου των καθαριστριών προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, ρίχνοντάς το φταίξιμο στο υπουργείο Παιδείας.

Στο πλευρό τους οι καθαρίστριες έχουν ταξικά εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου και άλλους φορείς της περιοχής που συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ