Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ «ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ»: Την επαναπρόσληψη απολυμένου εργαζόμενου, μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου, μετά από μακρόχρονο αγώνα, χαιρετίζει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού. Ο εργαζόμενος Κ. Ζεμπίλας είχε απολυθεί στις αρχές του 2017 από τη μεταφορική εταιρεία «Κασσουδάκης». Το σωματείο οργάνωσε σειρά παρεμβάσεων ενάντια στην απόλυση, ενώ κατήγγειλε επίσης τις συνθήκες εργασίας, τις παραβιάσεις του ωραρίου των οδηγών, τα υπέρβαρα φορτία, συνολικά τους επικίνδυνους όρους δουλειάς. «Το Σωματείο μας καταγράφει μια ακόμα επιτυχία στη διαρκή πάλη που δίνουμε με την ασυδοσία της εργοδοσίας. Στον μόνιμο αγώνα για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες», αναφέρει το Σωματείο και καλεί τους οδηγούς να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του.

ΡΟΔΟΣ: Τη μη εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου εργασίας, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση εργασίας, στις μόνιμες καθαρίστριες και στις καθαρίστριες με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου στο δήμο Ρόδου, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ. Οπως επισημαίνει, τα αρμόδια στελέχη του δήμου «όχι μόνο δεν την εφαρμόζουν αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν και σκοπό να το κάνουν, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες (εγκυκλίους - που δεν υπάρχουν, διευκρινιστικές - που περιμένουμε και δεν έρχονται). Μάλιστα, ακόμα και μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για το ζήτημα αυτό και την προφορική παρακίνηση του Επιθεωρητή προς τον Γενικό για την εφαρμογή της ΣΣΕ, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες νέα πενθήμερη αποχή (15/10 - 19/10) των εξεταστών από το έργο των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών. Η αποχή, την οποία προκήρυξε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψήφιων οδηγών. Η Ομοσπονδία απαιτεί: Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους εργαζόμενους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ