Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Επιστροφή στα σαλόνια

Η αξιοπρεπείς παρουσία στη διοργάνωση του Κυπέλλου Σαπόρτα είναι ο στόχος του Πανιώνιου που σήμερα αρχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αυτή είναι η πρώτη παρουσία της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην Ευρώπη μετά από δυο χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «κυανέρυθροι» συμμετέχουν στον Β` ομίλου της διοργάνωσης και σήμερα ανοίγουν την αυλαία υποδεχόμενοι την τουρκική Νταρουσάφκα, (20.30). Σίγουρα μια δύσκολη αρχή για τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη αν ληφθεί υπόψη ότι οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς το δεύτερο ξένο τους, Πολ Σίρλεϊ (ο Αμερικανός αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης) αλλά και τον τραυματία Γιώργο Διαμαντόπουλο. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε πως η ομάδα μπορεί να κάνει την αρχή για μια αξιοπρεπή παρουσία που αποτελεί άλλωστε και τον πρωταρχικό στόχο του Πανιωνίου στη διοργάνωση. «Μετά από δυο χρόνια η ομάδα θα συμμετάσχει ξανά στην Ευρώπη. Πρώτος στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και από εκεί και πέρα, να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στη διοργάνωση», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Οσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο ο Παναγιώτης Γιαννάκης επισήμανε ότι είναι αρκετά δυνατή ομάδα και πρέπει η ομάδα του να είναι προσεκτική στην άμυνα.

Χαμόγελα για έναν στο Κόρατς

Μόνο στον έναν από τους δυο εκπροσώπους μας στο Κύπελλο Κόρατς χαμογέλασε η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Τα χαμόγελα ανήκουν στον ΠΑΟΚ που έπεσε στα... μαλακά, ενώ αντίθετα το Μαρούσι έχει δύσκολη αποστολή.

Συγκεκριμένα, η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, έφερε τον ΠΑΟΚ στον Ε` όμιλο με αντιπάλους τις Λοκομοτίβ Ρόστοκ (Ρωσία), ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος), και Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (Ισραήλ). Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στη γερμανική πόλη κ. Ζελομοσίδης χαρακτήρισε την κλήρωση ομαλή και είπε ότι δεν τίθεται θέμα αντιπάλου αλλά θέμα ημέρας για την ομάδα του.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, το Μαρούσι αναμένεται να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση. Κληρώθηκε στον Γ'όμιλο με τις Οβαρένσε (Πορτογαλία), Βαγιαδολίδ (Ισπανία) και Ντιζόν (Γαλλία). Ο εκπρόσωπος της ομάδας πέρυσι, Γιάννης Ντεντόπουλος, εμφανίστηκε ψύχραιμος: «Δεν έχει σημασία αν η κλήρωση είναι εύκολη ή δύσκολη, αφού η ομάδα μπορεί να την κάνει εύκολη η ίδια. Ξεκινάμε με αισιοδοξία ένα δύσκολο και μακρινό ταξίδι, που το ζητούμενο είναι πώς θα τελειώσει. Είναι θετικό ότι αποφύγαμε τα δύσκολα ταξίδια, αλλά θα αγωνιστούμε με ομάδες από έμπειρες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ