Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ανάσταση» Κόμαζετς, Μίντλετον

Η επίδειξη δύναμης της πρωτοπόρου ΑΕΚ απέναντι στο νεοφώτιστο ΚΑΟΔ, η σπουδαία νίκη του Ιωνικού ΝΦ επί της Νήαρ Ηστ και η εύκολη επικράτηση του Πανιωνίου στο άλλοτε «απόρθητο» Αλεξάνδρειο ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της 5η αγωνιστικής στην Α1.

Στο ΟΑΚΑ το Σάββατο η ΑΕΚ με τον αέρα της πρώτης θέσης δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και του ΚΑΟΔ με 102-72 παραμένοντας αήττητη να οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος. Η Ενωση «ανάβοντας τις μηχανές» στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού μέχρι τότε δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας από τους αξιόμαχους Δραμινούς, που τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του Α' μέρους ήταν μπροστά με 33-32. Στην ανάπαυλα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια διαφορά 8 πόντων (45-37). Με την έναρξη της επανάληψης όμως το σκηνικό άλλαξε ριζικά,. Με κορυφαίο τον Αριαν Κόμαζετς που έδειχνε... μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, γρήγορα η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει υπέρ των πρωτοπόρων. Στο 27` το σκορ ήταν ήδη 69-49 και ουσιαστικά όλα φαινόταν να έχουν κριθεί. Από την Ενωση ξεχώρισε ο Κόμαζετς που πέτυχε 28π, ενώ από τον ΚΑΟΔ ο Λόθριτζ (26π).

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε ο Ιωνικός ΝΦ που πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στην προβληματική μέχρι στιγμής φέτος Νήαρ Ηστ με 76-74. Ενα καλάθι του Ντάνι Τζόνσον 4`` πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Ετσι απέκτησαν και ένα πολύτιμο πλεονέκτημα απέναντι σε μια, όπως δείχνουν τα πράγματα αντιπάλου, με την οποία θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Καλύτερος από τους νικητές ο Τζόνσον (19π).

Κάποτε ήταν η ισχυρότερη έδρα. Τώρα όμως απλά προσφέρεται για μια βόλτα. Ετσι ο Πανιώνιος δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο Αλεξάνδρειο του Αρη με 88-64, σε ένα παιχνίδι που μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου να μην είχε ενδιαφέρον εντούτοις εξωαγωνιστικά χαρακτηρίζεται επεισοδιακό. Ο λόγος ήταν οι οπαδοί των «κιτρίνων» που τα έβαλαν με τον Καρούση, με αποτέλεσμα να του πετάξουν αντικείμενο στο κεφάλι. Ετσι ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδια και απαίτησε να αδειάσουν οι κερκίδες για να τελειώσει ο αγώνας. Στα αγωνιστικά καλύτερος από τον Πανιώνιο ο Μάγλος (28π).

Στην Κρήτη «ίδρωσε» αλλά τελικά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο Λίντο και επιβλήθηκε του Ηρακλείου με 85-83. Ενα καλάθι του Μίντλεντον στην εκπνοή έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές μέσα σε μια έδρα που θεωρείται από τις δυσκολότερες στην κατηγορία. Καλύτερος από τους «πράσινους» ο Μποντίρογκα (12π).

Με εύκολες νίκες προχώρησαν Ολυμπιακός και Ηρακλής επί του Περιστερίου με 80-63 και του ΠΑΟΚ με 78-61 αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για το Μαρούσι που πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Δάφνη με 98-83.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 10, Παναθηναϊκός 9, Ολυμπιακός 9, Ηρακλής 9, Πανιώνιος 9, Μαρούσι 8, ΠΑΟΚ 8, ΚΑΟΔ 7, Ηράκλειο 7, Δάφνη 7, Ιωνικός ΝΦ 6, Περιστέρι 6, Νήαρ Ηστ 5, Αρης 5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ