Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζεται η ποινικοποίηση των αγώνων

Προσπάθεια ποινικοποίησης της νεανικής αμφισβήτησης και πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς να μετατραπούν σε κοινούς χαφιέδες, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης, με το υπ' αριθμόν 117β/16-10-01 έγγραφο, καλεί τη Διεύθυνση του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, να καταδώσει τα ονόματα και άλλα στοιχεία των μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου της περιόδου 1999-2000, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει «ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε για την κατάληψη».

Ετσι λοιπόν, 2 χρόνια μετά, το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης ανασύρει την υπόθεση και επιχειρεί να μετατρέψει σε «κοινό καταδότη» έναν εκπαιδευτικό και, μάλιστα, σε μια περίοδο που η εκπαιδευτική κονότητα προετοιμάζεται για το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ωστόσο, ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, Γ. Τεμεκενίδης, αρνήθηκε να καταδώσει τους μαθητές του, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να είμαι ανακόλουθος προς αυτά που διδάσκω και να μετατραπώ σε αντίθετο από αυτό που πρέπει να διακρίνει κάθε υπεύθυνο δάσκαλο».

Καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

«Δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο και ούτε μπορεί κανείς να ελπίζει ότι από εδώ και στο εξής θα αποτελεί την εξαίρεση το σύρσιμο στα δικαστήρια, καθενός που αγωνίζεται ενάντια στις διαφορετικές εκφράσεις της κυρίαρχης πολιτικής, βάσει μιας αντίληψης για την εφαρμογή των νόμων και την ερμηνεία των δημοκρατικών δικαιωμάτων βγαλμένης απ' ευθείας από τα μαύρα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης», καταγγέλλοντας την πρακτική που ακολουθείται από την εισαγγελική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ