Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις

Αύριο στις 12.30 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Μέρα πανελλαδικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας θα είναι η αυριανή μετά από κάλεσμα της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις με αιτήματα την άμεση κάλυψη των κενών προσωπικού στα σχολεία, άμεση αποστολή των βιβλίων και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Στην Αθήνα, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των καθηγητών να συμμετάσχουν ενώ το ΔΣ της ΔΟΕ έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα ΔΣ των Διδασκαλικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να προσλαμβάνει αναπληρωτές, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για τεράστια κενά στα σχολεία.

Χτες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Πλάνετ 104.5 παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει φτάσει ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων στα ΤΕΕ, κάτι που απέδωσε στο ότι «μερικές ειδικότητες δεν είχαν ολοκληρωθεί ώστε να ξέρουμε πόσα παιδιά θα πάνε στις συγκεκριμένες ειδικότητες». Οπως είπε, 578 καινούριοι τύποι βιβλίων θα υπάρχουν μετά από ορισμένες μέρες και σημείωσε ότι το υπουργείο προτίμησε να «ταλαιπωρήσει» τους μαθητές για ένα μήνα περίπου μέχρι να πάρουν νέα βιβλία.

Σε ό,τι αφορά τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σημείωσε ότι δεν υπάρχει έλλειψη πιστώσεων και σύμφωνα με τον ίδιο, στις επόμενες δύο - τρεις μέρες δε θα υπάρχει καμία έλλειψη εκπαιδευτικού σε όλη την εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ