Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το γερμανικό ΥΠΕΞ ενίσχυσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Τουρκία, προειδοποιώντας τους Γερμανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν προς τη χώρα να μην αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κριτικά σχόλια για την τουρκική κυβέρνηση, καθώς «τέτοιες δηλώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ποινικές διαδικασίες».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Την απόκτηση δεύτερου αεροπλανοφόρου δρομολογεί η Γαλλία, αφού όπως δήλωσε η υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί σε «αμυντική έκθεση» στο Παρίσι, «το "Σαρλ ντε Γκολ" θα χρειαστεί έναν διάδοχο» και «το πρώτο βήμα, που ξεκινά σήμερα, είναι η φάση της μελέτης ώστε να προσδιορίσουμε τι και πώς θέλουμε να είναι το μελλοντικό αεροπλανοφόρο μας. Δίνουμε στους εαυτούς μας 18 μήνες».

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα σταλεί Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος στη Διεθνή Εκθεση Εισαγωγών που έχει προγραμματιστεί για τις 5 έως τις 10 Νοέμβρη στη Σαγκάη.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενημερώνοντας το Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε χτες ότι θα είναι έτοιμος να συγκαλέσει μια «ειδική Σύνοδο Κορυφής» για το Brexit οποτεδήποτε οι διαπραγματευτές πουν ότι έχει σημειωθεί «καθοριστική πρόοδος» προς μία συμφωνία.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο στρατός και οι ένοπλες αντικαθεστωτικές οργανώσεις στο Νότιο Σουδάν από την αρχή του χρόνου πραγματοποιούν συστηματικά απαγωγές νεαρών γυναικών και κοριτσιών, με σκοπό τη σεξουαλική τους κακοποίηση, επισημαίνει έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ στην αφρικανική χώρα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 30 άλλοι τραυματίστηκαν την Τρίτη, σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στην αγορά της αλ Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

ΚΙΤΟ.-- Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν σκοπεύει πλέον να παρεμβαίνει υπέρ του ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, έναντι της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Βαλένσια. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η μόνη ευθύνη του Ισημερινού είναι να φροντίζει ο Ασάνζ να είναι καλά στην υγεία του». Ο Αυστραλός βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε ζητήσει άσυλο, που του είχε παρασχεθεί από την κυβέρνηση του Ρ. Κορέα, ωστόσο η σημερινή φαίνεται να αλλάζει στάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ