Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού συστήματος μετά το «ξέπλυμα» των μνημονίων

ΚΚΕ: Ο αγώνας του λαού - και όχι οι δήθεν αλλαγές απ' τα πάνω - είναι ο παράγοντας που μπορεί να κατοχυρώσει τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια πορεία σύγκρουσης μ' ένα σάπιο σύστημα, που ούτε διορθώνεται ούτε εξυγιαίνεται

  • Την αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής επιδιώκει η κυβέρνηση, μέσα και απ' τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως δείχνουν οι προτάσεις που παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τα κάλπικα συνθήματα περί δήθεν «εμβάθυνσης της δημοκρατίας» και «προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων» λειτουργούν ως όχημα ενσωμάτωσης και συσκοτίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές και τον ταξικό χαρακτήρα του Συντάγματος.
  • Με ημίμετρα δήθεν «εξορθολογισμού» η κυβέρνηση ξεπερνά υπερώριμα αιτήματα, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας.
  • Η «δημοκρατία» και η εφαρμογή της «συνταγματικής νομιμότητας» για το λαό κρίνονται απ' τη σωρεία αντιλαϊκών νόμων, απ' τον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς, απ' την περιστολή λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως ο νόμος περιορισμού της απεργίας κ.ά., που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ