Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Συνεχίζεται ο αποπροσανατολιστικός καβγάς

«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις του προέδρου της για την κάλυψη του ΚΚΕ

Κόντρα στην πραγματικότητα, που είναι ότι η σημερινή κρατική ραδιοτηλεόραση αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτής που υπήρχε επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να διατηρούν στην επικαιρότητα τον καβγά τους γύρω από την «αντικειμενικότητα ή όχι» της ΕΡΤ, με ξεκάθαρη επιδίωξη αφενός τον αποπροσανατολισμό και αφετέρου το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Αφορμή έδωσε αυτήν τη φορά η συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επί της Ετήσιας Οικονομικής Εκθεσης, έτους 2017. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ξανά οι παραιτήσεις και καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ, όπως του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, που έκανε λόγο για «παραδιοίκηση», κάτι που έχει υποστηρίξει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης κ.ο.κ., με τη ΝΔ να ζητά εξηγήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Β. Κωστόπουλος, επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ στην προηγούμενη διοίκηση (Τσακνή, Κρίμπαλη κ.ά.) κάνοντας λόγο για «υπονόμευση εκ των έσω» και πως τώρα γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη των «τεράστιων δυνατοτήτων της ΕΡΤ και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία».

Πάντως, στις απαντήσεις του προέδρου της ΕΡΤ στον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη φάνηκε ότι η «αντικειμενική ενημέρωση» δεν «χωράει» και τόσο την προβολή των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, με βάση την έκθεση της ΕΡΤ που αναφέρει ότι «η Διεύθυνση Ενημερωτικών Εκπομπών μεριμνά για την προβολή των θέσεων των κομμάτων», ρώτησε πώς εξηγείται ότι υπάρχουν κόμματα, όπως το ΚΚΕ, που υπο-εκπροσωπούνται και άλλα υπερ-εκπροσωπούνται, παρά το εκλογικό τους ποσοστό. Επιπλέον, γιατί «το ΚΚΕ δεν έχει αποκλειστικό διαπιστευμένο δημοσιογράφο, όπως άλλα κόμματα και αυτό λύνεται κάθε φορά με το φιλότιμο κάποιων δημοσιογράφων», όπως και γιατί «κεντρικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ δεν καλύπτονται δημοσιογραφικά και απλώς έρχεται μια κάμερα», με κραυγαλέα παραδείγματα τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από το υπουργείο Αμυνας ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και την εκδήλωση του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα στον Περισσό για το Ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του Κόμματος.

Η απάντηση του Β. Κωστόπουλου ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Μίλησε μόνο για τον διαπιστευμένο συντάκτη και είπε: «Δεν έχω δει αυτός ο όρος να εφαρμόζεται σωστά και η άποψή μου είναι ότι είναι ένας παρεξηγημένος όρος. Δυστυχώς, όσοι πάνε διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι καταλήγουν να γίνονται μέλη του οικείου Γραφείου Τύπου του κόμματος, του οποίου υποτίθεται ότι είναι διαπιστευμένοι. Είναι ένας όρος, που θέλει μια διευκρίνιση, μια συνδιαλλαγή με την ΕΣΗΕΑ και τα άλλα συνδικάτα των δημοσιογράφων» γιατί «είναι ένας όρος συγκεχυμένος, μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα και πρέπει κάποια στιγμή να μπει σε μια τάξη»... Πάντως, είπε ότι η ΕΡΤ θα στείλει διαπιστευμένο συντάκτη.

«Δηλαδή, είναι σαν να λέτε τώρα ότι δεν έχουμε διαπιστευμένο δημοσιογράφο για το ΚΚΕ, διότι πιθανόν θα γίνει μέλος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ», σχολίασε ο Μ. Συντυχάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η ΕΡΤ σήμερα είναι ένα αντίγραφο της ΕΡΤ των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «που καμία σχέση δεν έχει με αυτό για το οποίο πάλεψαν οι εργαζόμενοί της την εποχή του "μαύρου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ