Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις την Κυριακή για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο

Από την αγωνιστική παρέμβαση στην Καλλιθέα
Από την αγωνιστική παρέμβαση στην Καλλιθέα
Παρεμβάσεις στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας έκανε την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων και την απεργία των εργαζομένων στο Εμπόριο.

Στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε εξόρμηση στον πεζόδρομο της Ερμού και τους γύρω δρόμους, καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα με απεργία.

Στην Καλλιθέα έγιναν πικετοφορία και μαζική εξόρμηση στη λεωφόρο Θησέως από τη Λαϊκή Επιτροπή, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, άλλα σωματεία και Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ. «Η ανάπτυξή σας είναι μια σκλαβιά, μας θέλει όλη μέρα μες στα μαγαζιά», κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι. Παράλληλα, απηύθυναν απεργιακό κάλεσμα, προτάσσοντας στο πανό τους το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Εξω από το κατάστημα «Praktiker» στον Ταύρο, έκαναν παρέμβαση το κλαδικό και το επιχειρησιακό σωματείο. Με τις ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ με το πανό τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους: «35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Ανάλογες εξορμήσεις έγιναν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Περιστερίου από το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Πειραιά από τον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ