Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επιφυλακή ενάντια σε σχέδια αντικατάστασης μέρους του μισθού με κουπόνια

Την προσπάθεια της επιχείρησης «Candia Strom» να επιβάλει την πληρωμή μέρους του μισθού των εργαζομένων με κουπόνια καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει στο αντεργατικό μέτρο. Παρά τις όποιες δεσμεύσεις, ωστόσο, το Συνδικάτο επισημαίνει στους εργαζόμενους πως δεν πρέπει να δείξουν κανέναν εφησυχασμό.

«Η εργοδοσία θα επιδιώξει με κάθε είδους εκβιαστικά διλήμματα να πετσοκόψει τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στους εργαζόμενους τις υψηλές - όπως λέει - φορολογικές της υποχρεώσεις», σημειώνει το Συνδικάτο.

Οπως υπογραμμίζει, η αντικατάσταση μέρους του μισθού με κουπόνια είναι στην πράξη μείωση, που έχει επίπτωση στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, στο επίδομα αδείας, στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ και στη μελλοντική σύνταξη.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στην «Candia Strom» να δυναμώσουν τον αγώνα για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες και όρους εργασίας, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ