Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σηκώνουν την αυλαία τους

«Μια πιθανή συνάντηση» στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας
«Μια πιθανή συνάντηση» στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας
Το έργο του Πάουλ Μπαρτς «Μια πιθανή συνάντηση» ανεβάζει σήμερα, η «Πράξη», στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας», σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή, μουσική Παναγιώτη Αδάμ. Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Σοφοκλής Πέππας, Ηλίας Ασπρούδης. Πρόκειται για μια κωμωδία μέσα από μια φανταστική συνάντηση δυο μεγάλων μορφών της κλασικής μουσικής, των Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ και Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Συμπατριώτες, συνομήλικοι, εξίσου μεγάλοι, δε συναντήθηκαν ποτέ. Ο Χέντελ, στο επίκεντρο του «σταρ-σίστεμ» της εποχής, διάσημος στην Ευρώπη, είναι μόνος. Ο φτωχός και ταπεινός Μπαχ ζει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή με τα είκοσι παιδιά του.

  • Στην Κεντρική Σκηνή του «Αμόρε» ανεβαίνει σήμερα, σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Μαρκ φον Χένινγκ «Η κουζίνα του Κυανοπώγωνα», σε σκηνοθεσία του ίδιου, μια συμπαραγωγή του Θεάτρου του Νότου με το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το κείμενο βασίζεται στο γνωστό μύθο και αποδίδεται σε τέσσερις γλώσσες, από μία διεθνή ομάδα συντελεστών. Παίζουν: Ακύλας Καραζήσης, Μαρία Σκουλά, Ναταλία Δραγούμη κ.ά.
  • Ο θίασος «Οπερα» επαναλαμβάνει από αύριο και για λίγες παραστάσεις στο «Εμπρός», το έργο του Μολιέρου «Σοφολογιότατες», σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου, μουσική - σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου, χορογραφίες Σταυρούλας Σιάμου. Παίζουν: Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ασπασία Παπαϊωσήφ, Περικλής Ασημακόπουλος, Δανάη Σαριδάκη κ.ά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Ρωξανάς, Βάλια Τσιμπλακάκη, Ναστάζια Μουσούλη.
  • «Η μέθοδος της Δεσποινίδος Μαργαρίτας» τιτλοφορείται το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε, που ανεβαίνει, σήμερα, στο «Κάππα» σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή, σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Καμπανέλλη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Μαρίνος. Η δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μια δασκάλα που εκπροσωπεί την εξουσία και το εκπαιδευτικό κατεστημένο. «Η μέθοδος της Δεσποινίδος Μαργαρίτας» γράφηκε το 1971 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Η δεσποινίς Μαργαρίτα δε διδάσκει στα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, αλλά πώς να γίνουν αποτελεσματικά εργαλεία του συστήματος, αποκαλύπτοντάς τους μέσα από τον τρόμο, τον κόσμο μέσα στον οποίον θα ζήσουν. Το ρόλο ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ελλη Λαμπέτη. Πρόκειται για έναν άφυλο θεατρικό χαρακτήρα, που έχει ερμηνευτεί και από άνδρες ηθοποιούς στο εξωτερικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ