Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τάζει ευκαιρίες στους κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους

Τα οφέλη που αναμένουν τους κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους που τοποθετούνται στην Ελλάδα, με βάση τις εγγυημένες συνθήκες κερδοφορίας που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, ανέπτυξε ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκπροσωπώντας τη χώρα στην Πρώτη Διεθνή Εκθεση Εισαγωγών της Κίνας (China International Import Expo - CIIE), που πραγματοποιείται στη Σαγκάη. Την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 3.600 επιχειρήσεις από 172 χώρες, άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, παρουσία πολλών αρχηγών κυβερνήσεων, όπως οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας και κρατών της Αφρικής και της Ασίας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ της Εκθεσης ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Ναυτιλία που διοργάνωσε η «Cosco», παρουσία και του προέδρου της εταιρείας, Σου Λιρόνγκ, σημειώνοντας ότι ο Πειραιάς μετεξελίσσεται σε κεντρική πύλη για το ευρωασιατικό εμπόριο, ενισχύοντας τόσο τις εξαγωγές όσο και τις εισαγωγές προς την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.

Ο αν. ΥΠΕΞ συναντήθηκε, επίσης, με τον αν. υπουργό Μεταφορών της Κίνας, He Jianzhong. Στη συνάντηση συζητήθηκαν η «εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στον τομέα των μεταφορών, με επίκεντρο τον ΟΛΠ, ο τουρισμός, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της διεύρυνσης της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας και Κίνας». Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο ναυπηγικό τομέα, δεδομένου ότι στα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη συμπερίληψη ελληνικών εταιρειών στον κατάλογο κατασκευαστών υλικών τροφοδοσίας, στόχο των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που ιεραρχούσε ψηλά και η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε στη συνέχεια με τους επικεφαλής σειράς μεγάλων κινεζικών εταιρειών. Ειδικότερα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Shu Yinbiao και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «State Grid Corporation of China», η οποία έχει πρόσφατα αποκτήσει το 24% του ΑΔΜΗΕ. Επίσης, με τον πρόεδρο της εταιρείας «Huawei», Victor Zhang, και τον α' αντιπρόεδρο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ZTE, Xiao Ming, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Yi Huiman, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο ανοίγματος υποκαταστήματος στην Αθήνα, καθώς και με τον πρόεδρο της «Fosun», Xu Xiangliang, για επενδύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η Υγεία και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και real estate που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ