Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και «επενδυτές»

Περιοδεία στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά πραγματοποίησε χτες ο Χρ. Κατσώτης

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση αναπτύχθηκε κατά τη χτεσινή περιοδεία του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους. Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου, και στη συνέχεια το στέλεχος του Κόμματος βρέθηκε στην αποθήκη και στα εστιατόρια, συζητώντας με εργαζόμενους και καλώντας τους να μάθουν από πρώτο χέρι για τις θέσεις του ΚΚΕ, να συστρατευτούν μαζί του στο χώρο δουλειάς, στην πάλη, στο σωματείο, αλλά και στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Εντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον του Ναυπηγείου, αφού έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους στην περιοχή και της μετατροπής της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου.

Ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας, αφού η πείρα δείχνει ότι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση που να μην την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι με απολύσεις, χάσιμο αποζημιώσεων, δεδουλευμένων κ.λπ. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι και το «περιβάλλον» για να προχωρήσουν «επενδύσεις» όπως και αυτή στο Ναυπηγείο: «Στόχο έχουν να είναι πολύ φτηνοί οι εργαζόμενοι, γιατί αυτό είναι το "φιλικό περιβάλλον" για τον επενδυτή που θα έρθει. Ο επενδυτής δεν θέλει σταθερή δουλειά, θέλει εργαζόμενους "ευέλικτους"», υπογράμμισε, δηλαδή υλοποίηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων όπως είναι η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, με «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς σταθερό ωράριο...

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Χρ. Κατσώτης στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σημείωσε ότι με τις αμέτρητες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που εξαπλώνονται στη χώρα, όπως στη Σούδα, στη Σύρο κ.α., η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο επιθέσεων, στο πλαίσιο τον οξυμένων αντιθέσεων. Ανέδειξε ότι αυτό είναι κάτι που αφορά και το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά σ' ένα βαθμό, αφού σχεδιάζεται να αποτελέσει μέρος αυτών των εξελίξεων, με πώληση σε αμερικανική εταιρεία. «Τα Ναυπηγεία δεν θα είναι μια βιομηχανία που θα παράγει υλικά αγαθά για να βελτιώνεται η ζωή του λαού, αλλά πολεμικό υλικό για να σκοτώνονται λαοί, κι εμείς θα είμαστε στόχος. Αυτές οι εξελίξεις πρέπει να προβληματίσουν τους εργαζόμενους», υπογράμμισε.

Αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ, είπε ότι αυτή απευθύνεται στους εργαζόμενους και συμπυκνώνεται στην ανάγκη για «ενιαία ναυπηγική βιομηχανία, που θα υπηρετεί τις μεγάλες ανάγκες που έχει η χώρα μας και τα υλικά που μπορεί να βγάλει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Μία ναυπηγική βιομηχανία που θα ανήκει στο κράτος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τη σημερινή μορφή οργάνωσης της οικονομίας», τόνισε και ανέδειξε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, την ανάγκη η εργατική πάλη να είναι σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ