Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Τη νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών κρατήσεων για τους εργαζόμενους των ειδικών μισθολογίων κατέθεσε χτες αργά το βράδυ η κυβέρνηση με μορφή τροπολογίας.

Απογειώνοντας την κοροϊδία, η κυβέρνηση παρουσιάζει την καταβολή των αναδρομικών, για τα οποία υπάρχουν εδώ και χρόνια σχετικές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν όσους τα δικαιούνται και τις οποίες δεν εφάρμοζαν τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, ως μέρος των λεγόμενων «αντίμετρων», τα οποία εμφανίζει ως «φάρμακο διά πάσαν νόσο», κρύβοντας ότι ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα που θα μείνουν από το αντιλαϊκό παζάρι με τους «θεσμούς» που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αφορούν μερικά εφάπαξ ψίχουλα αναδιανομής της φτώχειας και κάθε άλλο παρά θα ανακουφίζουν από το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης που προβλέπουν οι συμφωνίες και οι στόχοι των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η καταβολή των αναδρομικών αφορά ένστολους, καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς (από Κρατική Ορχήστρα, Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), καθώς επίσης και τους συνταξιούχους των παραπάνω κλάδων. Η τροπολογία θα εισαχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα αποδοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,4 δισ. ευρώ ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις. Ενώ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση υπουργών, θα καθοριστούν ο χρόνος καταβολής, η διαδικασία, «οι προβλεπόμενες - όπως αναφέρεται - από το νόμο κρατήσεις» κ.ο.κ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μετατρέψει τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια σε φιέστα, αφού χτες αργά το βράδυ έγινε ειδοποίηση σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές, ότι θα πρέπει να συμμετέχει ολόκληρη η κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ για να ενισχυθεί το πανηγυρικό κλίμα, σύμφωνα με όσα διαδίδουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητηθεί και ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ