Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Επένδυση» σε αρχαιολογικό χώρο

Μια «αυτοκρατορία» που ακούει στο όνομα Αθήνα και «αυτοκράτορας» αυτής ο δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται πως είναι η πόλη. Δίπλα ακριβώς στο Μουσείο του Κεραμεικού, μόλις έξω από τον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο, αλλά εντός των ορίων του και φυσικά εντός της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, στήθηκε ένα εστιατόριο μεγάλων φιλοδοξιών κατά τον ιδιοκτήτη του και ταυτόχρονα ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρίας «Moda Bagno».

Η άδεια δόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, δίχως να ερωτηθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, και ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε τις εργασίες διαμόρφωσης του παλιού κτιρίου τον περασμένο Ιούνιο. Το σήμα διακοπής των εργασιών έγινε από την Γ` Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στα τέλη του Νοέμβρη. Γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Αρκετοί αναρωτήθηκαν πώς δεν έγιναν αντιληπτές τέτοιας έκτασης εργασίες σε απόσταση αναπνοής απ' τον αρχαιολογικό χώρο. Φυσικά όταν έγινε το σήμα το εστιατόριο είχε ολοκληρωθεί και ο ιδιοκτήτης «μετρούσε» μια επένδυση 350 εκατ. για την οποία είχε άδεια από το Δήμο Αθηναίων, την οποία και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα, αφού το ΚΑΣ δεν έδωσε άδεια λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο ίδιος αυτουργός, ο Δήμος Αθηναίων, έστηνε, εν κρυπτώ, το λεγόμενο εβραϊκό μνημείο στην πλατεία Θησείου, εντός αρχαιολογικού χώρου και ενοποίησης. Κι αυτό δίχως να ερωτηθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το ΚΑΣ είχε αποφασίσει να ξηλωθεί το μόρφωμα που λέγεται «μνημείο» και προβάλλεται απευθείας στην Ακρόπολη και στο Θησείο, αλλά πληροφορούμαστε ότι το σχετικό έγγραφο έχει «κολλήσει» για υπογραφή στα υπουργικά συρτάρια. Οχι τυχαία αυτοκράτορας ο δήμαρχος Αθηναίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ