Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, Κατασκευές και Ιδιωτική Υγεία

Μέρα απεργίας, συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στον κλάδο των Κατασκευών αλλά και στην ιδιωτική Υγεία.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα δώσουν τη σκυτάλη στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη και στη δραστηριότητα που συνεχίζεται καθημερινά για την προετοιμασία και την επιτυχία της από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που προτάσσουν το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων».

Καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προβάλλουν το δρόμο της ενίσχυσης του αγώνα για τις ανάγκες της εργατικής τάξης, η ικανοποίηση των οποίων προϋποθέτει αποφασιστική σύγκρουση με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, απέναντι στον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου, οι ταξικές δυνάμεις προτάσσουν τα αιτήματα για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων για όλους, με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυξήσεις στις συντάξεις.

Δίνοντας αυτήν τη μάχη, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ανοιχτό μέτωπο με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αποκαλύπτοντας τον υπονομευτικό ρόλο που έχει αναλάβει, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε κυβέρνηση και εργοδοσία, προκειμένου να μη δοθεί ενιαία απεργιακή απάντηση από τους εργαζόμενους.

Απέναντι στην προσπάθεια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προσπάθειες για να φτάσει και να συζητηθεί παντού το απεργιακό κάλεσμα.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν έναν ξεχωριστό σταθμό στην καθημερινή δραστηριότητα, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες, με τις οποίες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αναδεικνύουν την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ισχυρό απεργιακό μέτωπο ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ