Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
Απολύσεις και απληρωσιά στη γαλακτοβιομηχανία «ΠΡΩΤΟ»

Για απολύσεις και απληρωσιά καταγγέλλει τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΠΡΩΤΟ» το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, καλώντας τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα εξόρμηση στο εργοστάσιο, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του που θα γίνει την Κυριακή 25/11, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, η εργοδοσία κατάργησε το τμήμα διανομής, που σημαίνει ότι θα απολυθούν τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι. Εχει κάνει ήδη 6 απολύσεις και αναμένεται να απολύσει ακόμα 7 εργαζόμενους. Η εργοδοσία, σημειώνει, αξιοποίησε το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, για να προχωρήσει «στο μέγιστο αριθμό απολύσεων ανά μήνα».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι δύο μήνες απλήρωτοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εργοδοσίας σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, οι απολύσεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους 20 - 25%! Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Συνδικάτο, οι μισθοί είχαν μειωθεί ξανά το 2012.

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί «το Επιχειρησιακό Σωματείο της εταιρείας "ΠΡΩΤΟ" να καλέσει σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων της εταιρείας για συντονισμό σε αγώνα ενάντια στις άδικες απολύσεις της εργοδοσίας (...) Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας "ΠΡΩΤΟ" να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να αντιπαλέψουμε συλλογικά κάθε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα είτε αυτή προέρχεται από τη διοίκηση του εργοστασίου είτε από την αντεργατική στάση κυβέρνησης - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ