Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σπρώχνει σε πλειστηριασμούς σπίτια εκατοντάδων λαϊκών οικογενειών

«Στο σφυρί» κινδυνεύουν να βγουν εκατοντάδες σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών της εργατούπολης του Περάματος, καθώς με απόφαση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη, βεβαιώνονται στην εφορία χρέη προς τον δήμο που αφορούν από τροφεία παιδικών σταθμών μέχρι τέλη αποχέτευσης, ακόμα και του 2013. Ηδη, είναι σε εξέλιξη η αποστολή «ατομικών ειδοποιήσεων» ότι βεβαιώθηκαν στην εφορία ποσά ακόμα και κάτω από 500 ευρώ, όταν προβλέπεται ότι μικροποσά έως 300 ευρώ ο δήμος έχει τη δυνατότητα να τα «κρατά», δηλαδή να μην στέλνονται στην εφορία.

Η αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να εξαπολύσει άγριο κυνηγητό σε βάρος του λαού μιας πόλης που ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής έχει γονατίσει από την ανεργία και τη φτώχεια, έγινε ξεκάθαρη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης 13/11.

Η πλειοψηφία, και για την ακρίβεια οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψαν ακόμα και την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να χαρακτηριστεί το θέμα αυτό, δηλαδή οι βεβαιώσεις των χρεών των λαϊκών οικογενειών του Περάματος προς τον δήμο, κατεπείγον και να ενταχθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο βδομάδες, στο πλαίσιο παρέμβασης που είχε γίνει στον δήμο από τη Λαϊκή Επιτροπή, με γονείς που έλαβαν το ραβασάκι της βεβαίωσης για οφειλές τροφείων του 2013, υπήρξε δέσμευση του αντιδημάρχου Τ. Καραγιαννάκη ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ήταν από τα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης «προκειμένου να δούμε πώς θα διευκολύνουμε», όπως είχε αναφέρει. Επίσης, σχετικό γραπτό αίτημα κατέθεσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις 8 Νοέμβρη. Τελικά, όχι μόνο δεν εντάχτηκε αυτό το θέμα που καίει εκατοντάδες οικογένειες στην ημερήσια διάταξη, αλλά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι δεν είναι επείγον για να συζητηθεί!

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που δεν τέθηκε καν για συζήτηση από τη δημοτική αρχή, ήταν να υπερψηφιστεί το κείμενο που προσυπογράφουν πάνω από 10 δήμοι, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων να προβαίνουν σε διαγραφή χρεών βεβαιωθέντων και μη. Η πρόταση αυτή έχει την προσυπογραφή και της ΚΕΔΕ, ενώ έχει κατατεθεί και ως τροπολογία από το ΚΚΕ στις αρχές του Ιούλη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη 1», την οποία απέρριψε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ακόμα ότι τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Περάματος φτάνουν και τα 80 ευρώ το μήνα και υπάρχει επιπλέον 10 ευρώ χρέωση για τον ύπνο! Ομως, εκεί που η ληστεία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και κόποι μιας ζωής θα βγουν σε πλειστηριασμό με συνοπτικές διαδικασίες, είναι η αποχέτευση. «Φέσωσαν» λαϊκές οικογένειες, με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, για τον αγωγό που έφτασε στην περιοχή τους, με ποσά ακόμα και πάνω από 3.000, και μάλιστα οι σχετικές προειδοποιήσεις τους στάλθηκαν από τον δήμο αφού είχε παρέλθει και διορία για τον διακανονισμό των 100 δόσεων. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ποσά που, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους που ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν.

Μετά την απόφαση του πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι ως σημαιοφόρος της αντιλαϊκής πολιτικής «θέλοντας να "συνεισφέρει" με τη σειρά της στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς "θεσμούς" για να μετατραπούν σε ρευστότητα για τους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης», εκβιάζει και δεν διστάζει να αφήσει εκτεθειμένα στους πλειστηριασμούς φτωχά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ