Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την πτώση της γέφυρας και το «πινγκ πονγκ» ευθυνών

«Τις τελευταίες μέρες και μετά την πτώση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή έχουν επιδοθεί σε ένα ατέρμονο "πινγκ πονγκ" με στόχο να αποδυθούν των ευθυνών τους, πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Οι Καβαλιώτες θα περιμένουμε τις πραγματογνωμοσύνες του ΤΕΕ ΑΜ, της κυβέρνησης, του δήμου και ποιος ξέρει ποιου άλλου ...και βλέπουμε! Για τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας κανείς μέχρι σήμερα δεν ξεκαθαρίζει τι και πώς θα γίνει».

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, επ' αφορμή του περιστατικού της περασμένης βδομάδας με την πτώση της γέφυρας στην πόλη. Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρύβεται! Η άμεση επίσκεψη της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Νοτοπούλου είχε τελικά μια ...νότα επικοινωνιακής πολιτικής. Η ίδια η υφυπουργός, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι "η πολιτεία αυτονόητα θα κάνει ό,τι πρέπει", στην ίδια μόλις πρόταση άρχισε τα "ναι μεν αλλά", επισημαίνοντας: "...ωστόσο, είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα. Εχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από τη μεριά του δήμου και της Περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο, όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών". Με λίγα λόγια, πέταξε το μπαλάκι σε δήμο και Περιφέρεια και η κυβέρνηση θα ...συνδράμει!

Απύθμενος είναι και ο κυνισμός της δημοτικής αρχής, που ψάχνει να βρει και αυτή τρόπο να ξεφύγει από τις ευθύνες της, με τη γνωστή τακτική "Πόντιου Πιλάτου". Αν και γνώριζε τα προβλήματα της γέφυρας, όπως αναγκάστηκε άλλωστε η ίδια η δήμαρχος να παραδεχτεί σε τηλεοπτικές της εμφανίσεις, παρ' όλα αυτά δεν έκανε απολύτως τίποτα, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τις ζωές των διερχόμενων. Βέβαια, οι αλλεπάλληλες κωλοτούμπες της δημάρχου δεν είναι πρωτόγνωρη τακτική. Αλλα να λέει την ημέρα του ατυχήματος ("είχαμε φέρει πραγματογνώμονα από τη Θεσσαλονίκη και μας ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα της γέφυρας") και άλλα τις επόμενες ("ο πραγματογνώμονας πριν 2 χρόνια ήταν καθησυχαστικός αφού μας είπε ότι «προς το παρόν αντέχουμε»").

Η δήμαρχος πρέπει να απαντήσει καθαρά αν από το 2016 είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, αν είχε δρομολογήσει ενέργειες προληπτικών εργασιών και ποιες ήταν αυτές. Οι Καβαλιώτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι έχουν τις ευθύνες για αυτό το έγκλημα, για το οποίο ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" έγκαιρα είχε βάλει θέμα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Ιούνη 2018».

Η ΤΕ Καβάλας επισημαίνει ακόμα πω «οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της Καβάλας μπορούν και από το συγκεκριμένο έγκλημα, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που πίνουν νερό στο όνομα του καπιταλιστικού δρόμου, της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Στο δικό τους πλαίσιο δεν χωρούν η αντισεισμική θωράκιση, η προστασία της περιουσίας και της ζωής του λαού από πλημμύρες και από πυρκαγιές, από φυσικές και τεχνικές καταστροφές.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός που με συνέπεια καλεί το ΚΚΕ. Ο δρόμος του αγώνα για να απαλλάξουμε την κοινωνία από τα δεσμά του κριτηρίου του κέρδους και στη θέση του να μπει η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Με τα μεγάλα έργα στην κατασκευή και τη συντήρησή τους, στην ευθύνη ενός εργατικού κράτους που θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη των κηφήνων που πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα (2023-11-14 00:00:00.0)
Κατέστρεψαν την τιμητική πλάκα για την απελευθέρωση της πόλης (2014-09-26 00:00:00.0)
Χωρίς έλεγχο ασφαλείας οι περισσότερες (2010-02-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η διαδικασία - παρωδία (2005-12-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη σωτηρία της λιμνοθάλασσας Βάσοβα (2002-07-03 00:00:00.0)
Να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα (1999-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ