Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Θωρακίζει την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τη «δέσμη μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Αλήθεια, τι επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ενωση με την ανανεωμένη νομοθεσία για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες;

Θέλει μήπως οι ευρυζωνικές υποδομές, το ραδιοφάσμα, γενικά η τεράστια ανάπτυξη επιστήμης και τεχνολογίας να μειώσουν τον μόχθο των εργαζομένων και να καλυτερέψουν τη ζωή τους;

Ακριβώς το αντίθετο.

Θέλει να εγγυηθεί τις επενδύσεις, να διασφαλίσει την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στον ανταγωνισμό τους με τα αντίπαλά τους στην Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδία.

Γι' αυτό απελευθερώνει εντελώς την αγορά, ιδιωτικοποιεί ό,τι απέμεινε κρατικό και τους δίνει και προίκα όλες τις δημόσιες υποδομές, λαϊκή περιουσία.

Ο λαός, η νεολαία έχουν πικρή πείρα από τις συνέπειες της απελευθέρωσης των αγορών: Η πρόσβασή τους στις παραδοσιακές ηλεκτρονικές επικοινωνίες θα παραμείνει ακριβή, οι νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες και προϊόντα θα είναι απρόσιτα.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ελεύθερα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αρκεί να βγάλουν από τη μέση τα μονοπώλια, τις ενώσεις και την εξουσία τους, για να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει και μπορούν».

Η «δέσμη μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες» περιλαμβάνει δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση αφορά την αναδιατύπωση της Οδηγίας για «τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», που επιδιώκει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στον τομέα των νέων τεχνολογιών (π.χ. πολύ υψηλής χωρητικότητας δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (VHCN) και τα δίκτυα ευρυζωνικής υψηλής ταχύτητας 5G). Η δεύτερη αφορά την πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού για «την ίδρυση του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες», που προωθεί τη δημιουργία ενιαίου οργανισμού της ΕΕ για τις «ηλεκτρονικές επικοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ