Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μη σηκώσει άγκυρα κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για αποστολή εκτός συνόρων

Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εντείνονται οι ανταγωνισμοί, για τις ενεργειακές πηγές, το μοίρασμα της λείας και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Οι εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών χωρών συναντήθηκαν στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον τερματισμό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για μια ακόμη φορά, ήρθαν στην επιφάνεια τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετείχε σε αυτήν τη φιέστα. Η ΝΔ στηρίζει και αυτά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ.

Εντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση υπάρχει για τις απαράδεκτες δηλώσεις, επί παντός θέματος, που γίνονται από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ. Ο Πάιατ δεν χάνει αφορμή, για να εκθειάζει την πολιτική της κυβέρνησης για την ολοένα και ενεργότερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην προώθηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είναι προκλητική η πρόσφατη δήλωσή του, όπου μετά τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για τις παραχωρήσεις στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συνέχισε: «Πολλά ακόμα που σίγουρα θα έρθουν».

Ο λαός μας πληροφορείται καθημερινά για τη στρατιωτική παρουσία ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αποστολές εκτός των συνόρων.

Με ιδιαίτερη αγανάκτηση ο λαός μας πληροφορείται από δημοσιεύματα ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ετοιμάζονται να σηκώσουν άγκυρα για την Ανατολική Μεσόγειο. Για τις αρχές της επόμενης βδομάδας ετοιμάζεται να σηκώσει άγκυρα και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, για να πάει μαζί με την αρμάδα του ΝΑΤΟ σε ξένα νερά, με σκοπό τη συμμετοχή στη δολοφονική ΝΑΤΟική επιχείρηση «Sea Guardian».

Εντονες είναι ήδη οι διαμαρτυρίες από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, από φορείς αποστράτων γι' αυτό.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν πρέπει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να συμμετάσχουν σε πολεμικές αποστολές που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές.

Πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός.

Δεν πρέπει οι στρατιωτικοί και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ.

Κανένα πλοίο δεν πρέπει να σηκώσει άγκυρα για αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».


Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ