Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στρατηγική για την ψηφιοποίηση παρουσίασε η κυβέρνηση

Με στόχο να ανταγωνιστεί άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Τη στρατηγική της για την ψηφιοποίηση παρουσίασε χτες η γερμανική κυβέρνηση, μετά από διήμερες διαβουλεύσεις του υπουργικού συμβουλίου με ειδικούς και επιστήμονες. Το σχέδιο περιλαμβάνει κρατικές επενδύσεις και επιχορηγήσεις 3 δισ. ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία, ώστε να καταστεί η Γερμανία ηγετική δύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη, την ψηφιοποίηση και άλλες νέες τεχνολογίες, καθώς κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω στον διεθνή ανταγωνισμό, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να «οδηγούν» την «κούρσα».

«Το "Made in Germany" θα πρέπει να αποτελεί εμπορικό σήμα και στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Μεγαλύτερη ακρίβεια στην ιατρική τεχνολογία, αυτόνομα αυτοκίνητα, μηχανική μάθηση (machine learning) και ρομπότ που επικοινωνούν, «όλα αυτά θα προέρχονται από τη Γερμανία στο μέλλον», εξήγησε.

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως μέσω της ψηφιοποίησης αναμένονται ταχείες αλλαγές στην παραγωγή και μαζικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, όπως πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ