Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς για την απεργία στις 28 Νοέμβρη

Την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς συνδυάζουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μέσα από τη δραστηριότητα που σχεδιάζουν και υλοποιούν, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να πάρουν θέση στον αγώνα με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων».

Καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση και στην προπαγάνδα περί «μεταμνημονιακής περιόδου», προτάσσοντας την πάλη για κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και του καθορισμού του κατώτατου μισθού με βάση τα κριτήρια του κεφαλαίου, για διεκδίκηση για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, για ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ στην COSCO.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες.

Περιοδείες από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, διεκδικώντας κατάργηση των νόμων που «απελευθερώνουν» το ωράριο και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Με αφορμή την πολυδιαφημισμένη μέρα προσφορών την ερχόμενη Παρασκευή, γνωστή ως «Black Friday», τονίζει: «Για ακόμα μια φορά οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν συνεχόμενα 12ωρα, από κατάστημα σε κατάστημα στο ωράριο αυτό, χωρίς ρεπό και σε εντατικούς ρυθμούς, μέχρι και 72 ώρες τη βδομάδα!».

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί καθημερινά περιοδείες σε εμπορικά κατάστημα, σούπερ μάρκετ και αποθήκες, απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα να οργανώσουν την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, την Παρασκευή 23/11, με αφορμή και τη φιέστα της «Black Friday», έχει προγραμματίσει περιοδείες σε καταστήματα των αλυσίδων «Public», «Κωτσόβολος», «Media Markt», σε σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα της Ερμού και σε εμπορικούς δρόμους στις συνοικίες.

Προετοιμάζουν την απεργία στις αστικές συγκοινωνίες

Πρόγραμμα περιοδειών για την προετοιμασία της απεργίας σχεδιάζει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο Πέμπτη, στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού. Την Παρασκευή 23/11, στις 4.30 μ.μ., στο αμαξοστάσιο των Ανω Λιοσίων. Τη Δευτέρα 26/11, στις 4.30 μ.μ., στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη. Την Τρίτη 27/11, στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο του Πειραιά.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργιακής απάντησης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, απέναντι στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καλεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ την Πέμπτη 22/11, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΣΕΛΜΑ (Αθηνάς 67).

«Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των δυνάμεων που την υπηρετούν, οργανώνοντας τη δράση μας ώστε η απεργία στις 28/11 να αποτελέσει βήμα οργάνωσης του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό», αναφέρει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της. Οπως σημειώνει, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, κάτω και από την πίεση που άσκησαν οι δυνάμεις της, έχει πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στη σύσκεψη και στην απεργία στις 28/11, με το εξής διεκδικητικό πλαίσιο: Κατάργηση του πρόσφατου νόμου που ιδιωτικοποιεί την αστική συγκοινωνία, όπως και όλων των αντίστοιχων που προηγήθηκαν. Αμεση κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, τρένα). Αμεση πρόσληψη προσωπικού. Εξω οι εργολάβοι από την αστική συγκοινωνία. Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται στην αστική συγκοινωνία. Μείωση του ωραρίου σε 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, εξάωρο στα τμήματα εργαζομένων που καταπονούνται περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ