Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δεύτερη δύναμη με ενισχυμένο ποσοστό κόντρα σε νοθεία και μεθοδεύσεις

Δεύτερη δύναμη με ενισχυμένο ποσοστό (21,19% από 20,49%), με διατήρηση των 4 εδρών στη διοίκηση και του 1 αντιπροσώπου στη ΓΣΕΕ, αναδείχτηκε και πάλι η ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε ποσοστό 66,53% (από 72,54%) και η ΑΚΕ (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ) έλαβε 12,29% (από 6,97%).

Χαιρετίζοντας τους 50 συνέδρους που την ενίσχυσαν με την ψήφο τους, η ΔΑΣ καταγγέλλει ταυτόχρονα πως «το Συνέδριο αυτό σημαδεύτηκε από όργιο νοθείας, μεθοδεύσεων και παρατυπιών, με προφανή σκοπό τη διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις παράνομων παραιτήσεων και αντικαταστάσεων αντιπροσώπων, πρωτοφανή εμπόδια που μπήκαν στην Εφορευτική Επιτροπή, που προστέθηκαν σε όσα καταγγέλθηκαν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ στις 7/11/2018. Οι αντιπρόσωποι, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, έπρεπε να προσπεράσουν τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει, «το σχέδιό τους να χτυπήσουν τον ταξικό πόλο στο ΕΚΗ δεν τους πέρασε. Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ