Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία για την πανεργατική απεργία

Στην τελική ευθεία μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη για την προετοιμασία της.

Μέσα από τη δραστηριότητα που σχεδιάζουν και υλοποιούν, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να πάρουν θέση στον αγώνα με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων».

Στις καθημερινές πρωτοβουλίες τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνδυάζουν αυτό το απεργιακό κάλεσμα με τη δράση για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση και στην προπαγάνδα περί «μεταμνημονιακής περιόδου», να προτάξουν την πάλη για κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου που προβλέπει καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση με βάση τα κριτήρια του κεφαλαίου, τον αγώνα για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, για ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ στην COSCO.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η ΟΓΕ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Σε 24ωρη απεργία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προχωρούν στις 28/11 και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Περιοδείες στους εμποροϋπάλληλους με αφορμή την «Black Friday»

Περιοδείες σε εμπορικά κατάστημα, σούπερ μάρκετ και αποθήκες πραγματοποιεί καθημερινά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα να οργανώσουν την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, αύριο Παρασκευή, με αφορμή και τη φιέστα της «Black Friday», έχει προγραμματίσει περιοδείες σε καταστήματα των αλυσίδων «Public», «Κωτσόβολος», «Media Markt», σε σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα της Ερμού και σε εμπορικούς δρόμους στις συνοικίες.

«Για ακόμα μια φορά οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν συνεχόμενα 12ωρα, από κατάστημα σε κατάστημα στο ωράριο αυτό, χωρίς ρεπό και σε εντατικούς ρυθμούς, μέχρι και 72 ώρες τη βδομάδα!», καταγγέλλει ο Σύλλογος και καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στην απεργία, διεκδικώντας κατάργηση των νόμων που «απελευθερώνουν» το ωράριο και υπογραφή ΣΣΕ.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνει και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης: Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιήσει εξόρμηση σε καταστήματα της «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ αύριο Παρασκευή προγραμματίζει εξόρμηση στα σούπερ μάρκετ του Ντεπώ και το απόγευμα κινητοποίηση - εξόρμηση με αφορμή την «Βlack Friday».

Πρόγραμμα εξορμήσεων στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών

Σε περιοδείες και εξορμήσεις σε μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου στην Εύβοια και τη Βοιωτία, προχωρά η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σήμερα Πέμπτη (ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, BAKE HELLAS), αύριο Παρασκευή (ΜΙΜΙΚΟΣ, COCA COLA στο Σχηματάρι, VITIS GRAPES), το Σάββατο (πτηνοσφαγείο ΑΓΡΟΖΩΗ), τη Δευτέρα (Κελαϊδίτης ΑΕ, ΒΟΚΤΑΣ, ΜΙΜΙΚΟΣ, Selonta στα Πολιτικά Ευβοίας, Μελισσοκομική Αθηνών, ΝΗΡΕΑΣ στις εγκαταστάσεις της KEGO στον Βατώντα Ευβοίας) και την Τρίτη (Ευβοϊκή Ζύμη, ΑΛΛΑΤΙΝΗ).

Να διεκδικήσουν το δίκιο τους παίρνοντας μέρος στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.«Στον κλάδο πανελλαδικά και στην περιοχή μας καταγράφονται κέρδη, γίνονται επενδύσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εντατικοποίηση, εργολαβική εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, αμοιβή με τον κατώτερο μισθό...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν είναι ταξί», εκτός αν ...διατάξει η εργοδοσία (2024-04-11 00:00:00.0)
Με ωράρια μέχρι τις 11 το βράδυ προετοιμάζουν την «Black Friday» (2022-10-26 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς τα συνδικάτα για την επιτυχία της μεγάλης μάχης (2022-03-29 00:00:00.0)
Εξορμήσεις σε εμπορικές αλυσίδες με αφορμή την «Black Friday» (2018-11-24 00:00:00.0)
Απεργία στις 16 Ιούλη ενάντια στο «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας (2017-07-11 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα της απεργίας (2005-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ