Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ 0-2
Ευρωπαϊκό φινάλε, συνέχεια της κρίσης

Η 5η ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον 5ο όμιλο του Champions League, αυτή τη φορά από τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ με 2-0, σήμανε και το μαθηματικό τέλος των λιγοστών ελπίδων της ΑΕΚ για ευρωπαϊκή συνέχεια. Παράλληλα, η 4η συνεχόμενη ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη επιδείνωσε το ήδη βεβαρημένο κλίμα στην ομάδα, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική και ψυχολογική κρίση.

Σε ένα γνώριμο φέτος σκηνικό για την «Ενωση», η κατάρρευση ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά στο 2ο ημίχρονο (65' - 75'). Μέχρι τότε η ΑΕΚ, αν και χωρίς σπουδαία απόδοση, είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, έχοντας και την τύχη μαζί της στο δοκάρι του Ντε Μπεκ (64'), ενώ στις αρχές της επανάληψης είχε δείξει κάπως πιο δραστήρια και απειλητική επιθετικά. Στο 68', όμως, το παιδαιριώδες χέρι - πέναλτι του Λιβάγια και η αποβολή του Κροάτη με 2η κίτρινη σήμαναν την αρχή του τέλους για τους γηπεδούχους. Ο Τάντιτς με εύστοχο χτύπημα έκανε το 1-0, που αποσυντόνισε πλήρως την ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα (73') να κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Γκάλο (73' Μπογέ), Λιβάγια, Μάνταλος (78' Κλωναρίδης), Πόνσε (81' Γιακουμάκης).

Αγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Βαν Ντε Μπεκ (85' Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζραουί (81' Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ντόλμπεργκ (62' Χούντελαρ).

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μπάγερν στο Μόναχο συνέτριψε 5-1 την Μπενφίκα, εξασφαλίζοντας μαζί με τον Αγιαξ την πρόκριση στους «16», ενώ η Μπενφίκα θα συνεχίσει στο Europa League.
  • Η βαθμολογία: Μπάγερν 13, Αγιαξ 11, Μπενφίκα 4, ΑΕΚ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ