Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μουσική διαμαρτυρία ενάντια στις νέες ρυθμίσεις

Σε κεντρικά σημεία του Πειραιά βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, παίζοντας μουσική. Μ' αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αλλάζει το χαρακτήρα των σχολείων τους.

Εχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές, οι μαθητές πήγαν στο Δημοτικό Θέατρο, στην Αγία Τριάδα, στην πλατεία Κοραή και σε εμπορικό δρόμο της πόλης, διένειμαν ανακοίνωση και ενημέρωσαν τον κόσμο για τα αιτήματά τους, αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι κινητοποιήσεις τους συνεχίστηκαν χτες, με πορεία από το σχολείο τους προς τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς. Εκεί έθεσαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά και την ανάγκη κάλυψης των αναγκών του σχολείου. Τη στήριξή της στον αγώνα των μαθητών εκφράζει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αντίστοιχες κατά τόπους κινητοποιήσεις έχουν πραγματοποιήσει και άλλα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, που οργανώνουν τη δράση τους ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει ανησυχία και αναβρασμό σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ